Hastane savaş alanına döndü

Sivas Numune Hastanesi aciline kırık ayak şüphesiyle gelen Y.Ö ve yakınları hastanede kargaşa dolu saatlere sebep oldu. İddiaya göre güvenlik görevlileri hasta yakınlarını kalabalık yapmamaları için uyardı. Bunun üzerine hasta yakınları olay çıkardı.

Sivas Numune Hastanesi Acil Servisi'nde meydana gelen olayda, ayağında kırık şüphesi bulunan Y.Ö., hastanenin acil servisine geldi. Hastayla birlikte acil servise gelen yakınlarını, iddiaya göre güvenlik personeli içeride kalabalık oluşturmamaları yönünde uyardı. Bu sebeple çıkan tartışmada hasta yakınları, 6 özel güvenlik elemanına saldırarak, acil servisin içerisindeki malzemelere de zarar verdi. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle yatıştırılan olay sonrasında hasta yakınlarından 2’si kadın toplam 8 kişi gözaltına alındı.

Yaşanan olay, hastanenin güvenlik kameralarınca kaydedildi.Sivas Valisi Salih Ayhan, olayın ardından Numune Hastanesine giderek hastane görevlilerinden bilgi aldı. Saldırıya uğrayan özel güvenlikçilerle görüşen Vali Ayhan "Olayı takip edeceğiz. Kamu malına verilen zararın bedelini ödeyecekler. Ramazan'ın ilk gününün son saatlerinde yaşanılan bu çirkin olayı tasvip etmek kesinlikle mümkün değil. Bu olayı kınıyorum ve takip edeceğim. Salgın sürecinde üst düzey bir gayret gösteren sağlık çalışanlarımızın her zaman yanındayız. Adli ve idari makamlar ne gerekiyorsa gereğini yapacaktır. Emniyet, faillerin göz altında tutulması ile ilgili gerekeni hemen yaptı. Üzülmemek elde değil, 1 yıldır sağlıkçılarımızın gecesi yok gündüzü yok. Bu kadar şiddeti ve taşkınlığı hak etmiyorlar. Suçlulara hesabı sorulacaktır” diyerek sitemini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı