Hatay Mutfağından 6 Özel Lezzet Daha Tescillendi! İşte Tescilli Lezzetler!

Hatay Valiliği tarafından yapılan tanıtımla, 6 yeni bölgesel lezzet coğrafi işaret tescil belgesi aldı. Antakya simidi, Belen tava, Zahter salatası ve diğer lezzetler Hatay’ın gastronomik mirasına katıldı.

Hatay Valiliği tarafından coğrafi işaret tescil belgesi kazanan 6 yeni bölgesel lezzetin tanıtımı, Antakya Gastronomi Çarşısı’nda gerçekleştirilen etkinlikle yapıldı. Tescil alan lezzetler; Antakya simidi, Belen tava, Antakya külçesi, Zahter salatası, kekik salatası, tel kadayıfı ve tandır kahkesi oldu. Etkinliğe Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve protokol üyeleri katıldı.

TESCİL SAYISI 37'YE YÜKSELDİ

Vali Mustafa Masatlı, yaptığı açıklamada Hatay’ın sahip olduğu kültürel ve gastronomik mirası koruma amacıyla coğrafi işaret başvurularının artırıldığını belirtti. Hatay’ın bugüne kadar 31 ürüne coğrafi işaret tescil belgesi aldığını vurgulayan Masatlı, bu sayının yeni başvurularla 37’ye yükseldiğini söyledi. Coğrafi işaretin ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artıran bir unsur olduğunu ifade eden Vali Masatlı, Hatay’ın sahip olduğu zengin mutfak kültürünü gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerini belirtti.

HATAY GASTRONOMİDE ZİRVEYE OYNUYOR

Vali Masatlı, "Göreve geldiğimiz günden bu yana Hatay’ın lezzetlerini ve ürünlerini koruma altına alarak, coğrafi işaret tescil çalışmalarını hızlandırdık. Bugün tescil sayımız 37’ye ulaştı. Bekleyen başvurularımızın da tamamlanmasıyla bu sayıyı 124’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu sayıyla Türkiye’de gastronomi alanında zirvede olacağız. Depremden etkilenen kentimizin yüzyıllık mutfak kültürünü yaşatmaya kararlıyız" dedi.

6 YENİ LEZZET İLE KÜLTÜREL MİRAS KORUNUYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de, Hatay’a ait 6 yeni lezzetin tescil almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tescil alan ürünlerin kültürel mirasın korunmasında önemli bir adım olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından etkinlikte katılımcılara tescil belgesi kazanan 6 ürün ikram edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.