Hatay'da CHP'den flaş gelişme: Lütfü Savaş aday gösterilmeyecek mi?

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olarak Lütfü Savaş'ın gösterileceği kulislerde konuşuluyordu. Fakat son gelen bilgilere göre, Savaş'ın adaylığı belirsizliğe gölgelendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Lütfü Savaş'ı bugün yapılan tanıtım toplantısında ilan etmediği bilgisi şaşkınlıkla öğrenildi. Açıklanan bilgilere göre yarın yeni aday açıklanması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Hatay'ın mevcut başkanı Lütfü Savaş'ın adı, parti tarafınca ilk duyurulduğu günden beri tartışmalara sebep oluyordu. Son olarak 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Hataylılar tarafınca tepki gösterilen Lütfü Savaş adaylıktan vazgeçmemiş, parti ise yeni isim arayışlarına girmişti. Savaş protestolar sonrası "Hatay üstünden kirli bir oyun oynanıyor. Protestocuların kim olduğunu biliyoruz. Korkmayacağım, sinmeyeceğim" demişti.

CHP'nin AHBAP Derneği Başkanı sanatçı Haluk Levent ve eski Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Aylin Kotil'e de gayriresmi bir teklif götürüldüğü iddia edilmişti. Levent de Kotil de teklifleri reddettiğini, CHP de 'kurumsal düzeyde' bir teklif yapılmadığını açıklamıştı.

REKLAM FİLMİNDE YOKTU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin 31 martta gerçekleştirilecek olan yerel seçimdeki birçok büyükşehir belediye başkan adayının yer aldığı reklam filminde Lütfü Savaş'ın yer almaması da dikkat çekmişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel  "Hatay’ı 10 günde bir ölçtürüyoruz. Aklımıza gelen her seçenek ölçtürülüyor. Hatay’da yapılan anketlerde başkanımıza alternatif görürsem onu Lütfü Savaş’a gösteririm ve adayı değiştiririm. Bir alternatif arayışı içindeyiz" demişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel: "Bu sefer bu işi yarım bırakmayacağız, Atatürk’ün vasiyeti yerine getirilecek"
Özel: "Buraya partimizi iktidar yapmış olarak geleceğiz"
Jake Sullivan: Suudi Arabistan ve İsrail Ziyaretleri
"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı