Hatay'da esnaf, sokağa çıkma yasağı istedi

Hatay'da koronavirüs vakalarının artmasının ardından denetimler sıklaştırıldı. Hatay esnafı, denetimler sırasında sokağa çıkma yasağo istediklerini dile getirdi.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, koronavirüs salgınında artışın kritik olduğu 15 il arasında Hatay'ın da bulunduğunu açıklamasının ardından kent genelinde tedbirlerin denetlenmesi amacıyla Hatay İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hem devriye hem de bazı noktalara sabit ekipler görevlendirildi.

VAKA ARTIŞI YÜZDE 50

Son hafta içinde yüzde 50'nin üzerinde vaka artışı olan iller arasında olan Hatay merkezinde, görev yapan polis ekipleri, vatandaşları tedbirlere uymaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Maske, mesafe ve tedbirler kapsamında kapatılan yeme-içme yerlerinde denetim yapan ekipler, kent merkezinde etkin rol oynuyor.

Öte yandan, artan vakalara karşın bazı vatandaşların maske takmadığı gözlendi.

'SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANSIN'

Artan vakaların kendilerini tedirgin ettiğini söyleyen Antakya'nın Tarihi Uzun Çarşı esnafı, kent genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanmasını istedi.

Alınan tedbirler kapsamında işletmesinde sadece paket servisi yaptıklarını söyleyen Muharrem Çayırcı, "15 günlük bir karantina uygulansın. Bu işi belki durduramayız ama yavaşlatabiliriz. Günden güne daha kötüye gidiyor. Hastanelerdeki doluluk oranının her geçen gün arttığını duyuyoruz. Bu da bizi tedirgin ediyor" ifadelerini kullandı.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sergen Yalçın'dan Şaşırtıcı Açıklama: Beşiktaş Sorusuna Dikkat Çeken Cevap!
Türkiye'den Vizesiz Ziyaret Edilebilecek Ülkelerin 2024 Yılı Güncel Listesi Yayınlandı!
İnci Taneleri'nin Veda Tarihi Belli Oldu! Kanal D Resmi Açıklama Yaptı!
Türkiye'de İlk Kez Yaşanıyor: 100 Bin Kişi İşsiz Kaldı!
Dikkat! Ünlü bir baharat markasında tehlikeli madde bulundu! Herkes bu ürünleri hemen atmalı!