Hatay'da meydana gelen deprem sonrası afetzedelere 256 konut teslim edildi

Türkiye'nin Hatay ilinde meydana gelen depremin ardından, afetzedeler için yapılan konutların anahtarları teslim edildi. Toplamda 256 konut, deprem mağduru vatandaşlara dağıtıldı.

Hatay'ın Payas ilçesinde Depremin Ardından Yapılan 256 Konutun Anahtarları Sahiplerine Verildi

Hatay'ın Payas ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından yıkılan binlerce konutun yerine yapılan 256 afet konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi. 6 Şubat depremleri sonrasında bölgede başlatılan TOKİ konutları projesi kapsamında inşa edilen konutlar, 1 Mart 2023 tarihinde başlamış ve 1 Kasım 2023 tarihinde tamamlanmıştı.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, bürokratlar ve hak sahiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen anahtar teslim töreninde konuşan Vali Masatlı, asırların felaketinden sonra 80 binden fazla binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca, uzun bir süre yıkım konuşmalarının ardından şimdi şehri 9. kez kurma aşamasında olduklarını ifade etti. Vali Masatlı, Payas ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilen 256 konutun hak sahiplerine teslimiyle ilgili olarak da, "Bugün hak sahipleri belirlenen 256 konutumuzun anahtar teslimini gerçekleştirmek için buradayız. Vatandaşlarımıza yeni evlerinin hayırlı ve uğurlu olmasını ve yeni evlerinde çok mutlu olmalarını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Bu konutların yapımı, deprem bölgesindeki mağdurların daha güvenli ve modern konutlara kavuşmalarını sağlamak adına atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Vali Masatlı, devlet ve milletin el birliğiyle, Cumhurbaşkanı liderliğinde daha güzel bir Hatay'a kavuşacaklarına olan inançlarını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Bilim insanları, insanları dondurup yeniden hayata döndürmenin yolunu buldu!
Biber alırken tatmadan acı olduğunu anlamanın yolu!
Arı ekmeği/perga nedir? Arı ekmeğinin kullanım alanları nelerdir?
Tarihte bugün: 17 Mayıs'ta gerçekleşen bazı önemli olaylar
Diyabet riskinizi düşürmek bu kadar kolay: Tek bir gıdadan vazgeçmeniz yeterli!