Hatay'da yangın yerleşim yerlerine sıçradı! Polis, tahliye için anons yaptı

Hatay'ın İskenderun ve Belen ilçeleri sınırındaki Sarımazı Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Yerleşim yerlerini sıçrayan yangına müdahale sürerken rüzgarın da etkisiyle hızla ilerleyen yangında 2 apartman, 1 restoran ve 3 araç zarar gördü.

Sabah saatlerinde, Belen ve İskenderun ilçeleri arasındaki Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesi arasındaki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıktı.

Henüz çıkış sebebi belirlenemeyen yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerine ilerledi. Hızla ilerleyen yangın 2 apartmana, 1 restorana ve 3 araca sıçradı. Alevlerin yerleşim yerlerine sıçramasıyla bazı evler tahliye edildi.

Polis, 'evlerin tahliye edilmesi' yönünde çağrı yaptı. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Yangına 50 arazöz, 20 su tankı, 2 uçak, 2 helikopter, 3 iş makinesi ve yaklaşık 300 personelle müdahale ediliyor. Hatay Valisi Rahmi Doğan da yangın yerine gelerek bilgi aldı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA: CAN KAYBI YOK

Yangınla ilgili açıklama yapan Belen Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Önder, "Rüzgarın etkisiyle yangın büyük bir alana yayıldı. Şu an rüzgar çok, bu sebeple müdahale güçleşiyor. Rüzgar sebebiyle helikopter uçamıyor ancak uçak müdahalesi sürüyor" denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ilçe itfaiyesi yangına karadan müdahale ediyor. Bölgede bir de fabrika yanıyor. Can kaybı yok. Dumandan etkilenen mahalle sakinleri var onlar da hastanelere kaldırıldı. Tehlikedeki yerleşim yerlerinin bir kısmı boşaltıldı."    

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Şifre ve temassız yerine işte bu yöntem kullanılacak!
Petrol de değil, doğalgaz da: Türkiye daha büyük bir enerjinin ardında!
"6-8 Ekim hadisesi bir terör kalkışmasıdır"
İran İstanbul Başkonsolosluğu’nda yas: Bayraklar yarıya indirildi
"Bu 2 kent için kahroldum"