Hatay'da yurttaşın zeytin ağaçları TOKİ için sökülüyor

Hatay'ın Defne ilçesinde, 48 gündür zeytin ağaçlarının kesilmesine direnen Çiğdem Mutlu Arslan, bu sabah 50 kişilik bir ekibin hukuksuz bir şekilde kesim yapmaya başladığını duyurdu.

Hatay'ın Defne ilçesinde, 48 gündür zeytin ağaçlarının kesilmesine karşı direnen Çiğdem Mutlu Arslan, bu sabah hukuksuz bir şekilde kesim işlemlerinin başladığını duyurarak mücadeleye devam ediyor.

Hatay'ın Defne ilçesi Ballıöz mahallesinde, 48 gündür zeytin ağaçlarının kesilmemesi için direnen Çiğdem Mutlu Arslan, bu sabah iş makineleri ve yaklaşık 50 görevliyle yapılan kesim işlemlerinin başladığını duyurdu.

Arslan, daha önce izinsiz bir şekilde TOKİ konutlarına ulaşım sağlamak amacıyla ağaçların kesildiğini belirtti. Geriye kalan zeytin ağaçlarını korumak için süren mücadelesinin hukuksuz bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

Ekiplerin ellerinde resmi bir karar bulunmadığını ifade eden Arslan, "Hukuksuz bir işlem sürüyor" dedi.

"TEK BAŞIMDAYIM, 50 KİŞİ VAR"


Arslan, yalnızken ekiplerin alana gelmesiyle ilgili olarak, "Tek başımayım, burada 50 kişi var. Bu bir ağaç katliamı, doğaya, hayvana ve insana karşı bir saldırı! Söyleyecek çok şey yok, ne yazık ki" şeklinde konuştu.

Ekiplerin yetkilerinin bulunmadığını kaydeden Arslan, bu durumu sosyal medya üzerinden paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.