Hatay'daki seçimlerin sonucu ne olacak? Lütfü Savaş kazanacak mı?

31 Mart yerel seçimlerine doğru ilerlerken eleştirilerin odağındaki kentlerden biri olan Hatay, 6 Şubat depremlerinin yıkıcı etkileriyle mücadele ediyor. CHP'nin tekrar aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş zorluklarla karşı karşıya.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, 31 Mart yerel seçimlerine doğru ilerlerken eleştirilerin odağındaki kentlerden biri olan Hatay, 6 Şubat depremlerinin yıkıcı etkileriyle mücadele ediyor. CHP'nin tekrar aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, büyük bir zorlukla karşı karşıya. Seçimlerin eleştiri dozunun yüksek olması bekleniyor. Ancak Hataylılar, depremin getirdiği sorunlardan ziyade adaylık tartışmaları ve kaset iddialarıyla ilgilenmek istemiyorlar. Depremzedeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında AKP'nin adayının seçilmemesi durumunda kente hizmetin gelmeyeceği endişesi taşıyorlar.

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 2009'dan beri görev yapıyor. Antakya Belediye Başkanı olarak AKP'den seçilen Savaş, 2014'te CHP'den aday olmuş ve seçilmişti. %41 oy alan Savaş, 2019'da %55,1 oy oranıyla başarılı bir performans sergilemişti. Ancak 31 Mart seçimlerinde Savaş'ın durumu zor görünüyor. İYİ Parti'nin desteğini çekmesi, diğer muhalefet partilerinin aday göstermesi ve depremin etkileriyle Savaş'ın oy oranında düşüş yaşanması bekleniyor.

AKP ve MHP, eski bir AKP milletvekili olan Mehmet Öntürk'ü aday olarak seçti. Diğer taraftan, muhalif adaylar arasında dikkat çeken isim Gökhan Zan. Ancak Zan'ın adaylığıyla ilgili kaset iddiaları ve geri çekilmeme kararı tartışmaları arttırıyor ve seçim atmosferini belirsizleştiriyor.

Sivil toplum örgütleri, seçim sürecinde yaşanan tartışmalardan rahatsızlık duyuyor. Kentteki sorunların öne çıkması gerektiğini belirten yetkililer, siyasi gerginliklerin halkı tedirgin ettiğini vurguluyorlar.

Depremzedeler, kentin altyapısının çöktüğü ve konteyner kentlerde sıkışıp kaldıkları bir ortamda seçimlere kararsız bir şekilde yaklaşıyorlar. Adayların geçmiş performansları ve vaatleri üzerinden tercihlerini yapacak olan Hataylılar, kentlerinin yeniden ayağa kalkması ve sorunlarının çözülmesi konusunda umutlu olmak istiyorlar.

Özetle, Hatay'da yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi çekişmeler, adaylık tartışmaları ve depremin etkileriyle belirsizlikler devam ediyor. Halkın tercihleri, adayların performansı ve vaatleri doğrultusunda şekillenecek gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Bugün CHP bir noktaya geldiyse bu Kemal Bey’in sayesinde olmuştur
AK Parti'de değişim için ilk zirve yarın
Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam
Devlet, ticarethane değildir
Öğretmenlere yönelik fiillerde cezalar yarı oranında artırılacak