Kalp Krizi Geçiren Balıkçı, 20 Dakikalık Kalp Masajı İle Hayata Döndü

Denize açılan amatör balıkçı, İskenderun körfezinde geçirdiği kalp krizi sonrasında 20 dakika süren yoğun çaba ve kalp masajıyla hayata döndü. Arkadaşları ve tur teknesi çalışanlarının kahramanca müdahalesi, yaşam savaşı veren balıkçının hayatını kurtardı.

Hatay'ın İskenderun körfezinde denize balık tutmak için açılan Osman Karabıyık (57), balık tutma heyecanıyla dolu bir gün geçirirken aniden kalp krizi geçirdi. Olay, Aksaray'dan İskenderun'a gelen Karabıyık'ın arkadaşlarıyla birlikte tur teknesine binerek denize açılmasıyla başladı. Ancak, balık tutma esnasında yaşanan ani kalp krizi, Karabıyık'ı teknede yere yığılmaya neden oldu.

Olayın farkına varan tur teknesi çalışanları, hemen kıyıya dönmek için çaba harcadı. Ancak, dönüş yolunda Karabıyık'ın kalbi durdu. Durumu gören arkadaşları ve tur teknesi personeli, hızla harekete geçerek 20 dakika süren bir kalp masajıyla Karabıyık'ı tekrar hayata döndürmeye çalıştı. İlk müdahaleyi tur teknesinde gerçekleştiren sağlık ekipleri, ardından Karabıyık'ı İskenderun Devlet Hastanesi'ne sevk etti.

İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Karabıyık'a anjiyo uygulandı ve ardından yoğun bakıma alındı. Sağlık ekipleri, hızlı ve etkili müdahaleleriyle amatör balıkçı Osman Karabıyık'ı yaşama döndürmeyi başardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Gezeravcı duyurdu: "Birkaç yıl içinde yerli roketle Ay'a erişmeyi planlıyoruz"
On binlerce kişi, İran'da Reisi ve beraberindekiler için düzenlenen veda törenine katıldı
Türkiye kırmızı ve beyaz et tüketiminde Avrupa sonuncusu oldu
Emeklilere müjde var: İndirimin başladığını yetkililer duyurdu
Yargıtay’dan sınırlama geldi: Haftada 4 saat bunu yapmayan yandı!