Hataylı Depremzede: "Memleketimize döneceğimiz günü iple çekiyoruz"

Hatay'da yaşanan depremlerin ardından ailesiyle birlikte Aksaray'da yaşamaya başlayan 40 yaşındaki Mehmet Emiroğlu, "Bir yıl geçmesine rağmen hala yaşadıklarımızı unutamıyor ve atlatamıyoruz." dedi. Hatay'a dönecekleri günü beklediklerini dile getiren Emiroğlu, yaşadığı anları anlattı.

Hatay'da yaşanan depremlerin ardından ailesiyle birlikte Aksaray'da yaşamaya başlayan 40 yaşındaki Mehmet Emiroğlu, "Bir yıl geçmesine rağmen hala yaşadıklarımızı unutamıyor ve atlatamıyoruz. Sevdiklerimize daha sıkı sarılarak, daha mutlu bir hayat sürmek istiyoruz. Hatay'a döneceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Ne olursa olsun, yıkık dahi olsa yine de Hatay'a dönmek istiyoruz" dedi. Antakya ilçesindeki eczacı kalfası Mehmet Emiroğlu, depremin ardından eşi ve kızıyla birlikte Aksaray'a yerleştiğini belirtti. Deprem anında enkaz altından kurtulan Emiroğlu, yaşadıklarını detaylı bir şekilde anlatarak duygularını dile getirdi.

Mehmet Emiroğlu, "Ben, eşim ve kızımla birlikte enkaz altında kaldık. Enkazdan kurtulduktan sonra babamın evine gittik. Ancak onun evi de yıkılmıştı. Babam Sakıp Emiroğlu'nun cenazesini ise 3 gün sonra binadan çıkardık. Şükür annem hayatta kaldı. Kuzenlerim 7 kişilik aileydi, onların hala cenazeleri dahi bulunamadı. Ben babamın cenazesini sırtımda tek başıma taşıdım. Kız kardeşimle beraber mezarını kazarak defnettik. Bunun bence bir izahı yok. Yaşamak lazım. Ama Allah'ım kimseye yaşatmasın. 1 yıl geçmesine rağmen unutamıyoruz ve atlatamıyoruz. Hala depremlerin olduğunu duyuyoruz. Duyunca daha kötü oluyoruz. Bir an önce memleketimize dönmek istiyoruz. Şu anda yıkık dahi olsa, yine de Hatay'a dönmek istiyoruz.'' dedi.

"BU SEFER ÖLÜYORUZ"

İkinci depreme de yakalandıklarını söyleyen Emiroğlu, o anları şöyle anlattı. "Çok yakın bir arkadaşım vardı. Onun evi sağlamdı. Yağmurdan çocuğumun üstü ıslandığı için elbise almak için arkadaşımın evine çıktık. Öğle olan ikinci depreme ise orada yakalandık. Arkadaşımla beraber evde çocuklarımızı birbirimize emanet ettik. Buradan hangimiz sağ çıkarsa birbirimizin çocuğuna bakacaktık. Çok şükür ikimiz de sağ çıktık. Bir hafta sonra Hatay'da büyük bir deprem daha oldu. Tekrar arkadaşımla beraber depreme yakalandık. "Bu sefer ölüyoruz" dedim. Çok şükür Rabb'im canımızı sağ koydu. Bundan sonra çocuğumuz için yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Cem Yılmaz'dan 'Seyirciye Sinirlenip Sahneyi Terk Etti' İddialarına Yanıt!
İnşaatta çalışan maymunun şaşırtıcı performansı sosyal medyayı salladı!
Fatih Portakal'ın canlı yayındaki muhalefet eleştirisi Ümit Özdağ'dan ilginç yanıt!
Demet Özdemir'den Tatil İsyanı! Hayranları Şokta!
Yarın İstanbul'da işe okula gidenler dikkat: Meteorolojiden kırmızı alarm geldi!