Hava Harp Okulu'nda eylem: Mustafa Kemal'in askerleriyiz

Yeşilköy’deki Hava Harp Okulu önünde bir araya gelen tutuklu öğrencilerin yakınları, yanlarında getirdikleri siyah çelenk ve öğrenci fotoğraflarını kapıya bırakmak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine çelenk ve fotoğraflar...

Yeşilköy’deki Hava Harp Okulu önünde bir araya gelen tutuklu öğrencilerin yakınları, yanlarında getirdikleri siyah çelenk ve öğrenci fotoğraflarını kapıya bırakmak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine çelenk ve fotoğraflar yakındaki bahçe duvarına bırakıldı. Ellerinde bayrak olan yaklaşık 100 kişilik grup, İstiklal ve Hava Harp Okulu marşlarını okudu.

'SİLAH ZORUYLA KATILDILAR'

Kardeşi tutuklu bulunan Nazan Arık, öğrencilerin 'tatbikat, terör saldırısını engellemek gibi bahanelerle' darbe girişiminde kullanılmak üzere teçhizatlandırılıp değişik noktalara gönderildiklerini söyledi.

"Evlatlarımız o gün her sene yaptıkları askeri eğitim kampı için Yalova’daydı. Askeri kamp ortamında öğrencilerin telefon, bilgisayar, internet erişimi yasaktır. Yasağa uymadıkları takdirde ağır cezai yaptırımı vardır" diyen Arık, öğrencilerin darbe girişiminden habersiz olduklarını, silah zoruyla katılımlarının sağlandığını anlattı.

'KOMUTAN NE DEMİŞSE UYMAK ZORUNDALAR'

Tutuklu öğrenci annesi Fatma Okka ise “Komutan ne demişse uymak zorundadır bu çocuk. Çocuklarımızı devlete emanet ettik. Onların suçu yok. Tahliye edilsinler'' diye konuştu.

Oğlu tutuklanan Veysal Kılıç, darbecilere direnmek için 15 Temmuz gecesi valiliğe gittiğini anlatarak "Hacı dede yürü diyen polis kardeşlerim… Şimdi ben o 'hacı dede'yim, değişmedim. Ben bu vatanın bekçilerindenim. Bize vatan haini diyemezsiniz. Şu bayrağı tankın üstüne diken adamım ben" dedi.

'MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ'

Protestocu grup sık sık, "Devlet askerine sahip çık, devlet öğrencine, emanete sahip çık, Mustafa Kemal’in askerleriyiz" diye slogan attı. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Keşke yargılansanız diyen doktora Erdoğan’a hakaret davası açıldı
Balıkesir Üniversitesi'nde Gençlere İş Kapıları Aralandı
Tekirdağ'da aile faciası: Emniyet personeli, eşini ve çocuğunu öldürdü
İYİ Parti'den CHP'ye Geçiş: Bahadır Erdem Kararı
Kesici aletle yaralandı iddiası: Cezaevinde sinir krizi geçiren Dilan Polat tahliye mi oluyor