Hava Kirliliği Rekoru: İşte Dünyanın En Kirli Şehri!

Turistik olarak bilinen Tayland'ın Chiang Mai şehri, dünya genelinde hava kirliliği açısından en yüksek seviyeye ulaşarak üzücü bir rekora imza attı. Bangladeş'in başkenti Dakka 184 ile ikinci sırada yer aldı..

Thai PBS'in haberine göre, ülkenin turizm merkezi olan şehirdeki hava kirliliği, Hava Kalitesi İndeksi'ne (AQI) göre "sağlıksız" anlamına gelen 151-200 seviyesinin en üst noktasına yaklaştı. Chiang Mai, dünyanın en kirli kenti olarak 195 AQI seviyesiyle kaydedildi. Bangladeş'in başkenti Dakka 184 ile ikinci sırada yer alırken, Çin'in başkenti Pekin 166, Kamboçya'nın başkenti Phnom Penh 163 ve Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi ise 160 AQI seviyesiyle sıralandılar.

Tayland Çevre Kirliliği Kontrolü Departmanı, Chiang Mai dahil olmak üzere toplam 8 bölgedeki hava kirliliğinin insan sağlığını olumsuz etkileyecek seviyelere ulaştığını belirtti. NASA'dan bir araştırma ekibi, Tayland Yüksek Eğitim, Bilim, Araştırma ve Gelişim Bakanlığına bağlı Jeo-Enformatik ve Uzay Gelişim Ajansı ile işbirliğinde Tayland'da 4 gün süresince hava kirliliği üzerine araştırmalar yapacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Başına dikilmek deyiminin anlamı
WhatsApp’tan gene kavga çıkaracak özellik: Duyan ayarları kapatmaya koşuyor!
Kişilik testi: Alçakgönüllü müsünüz: İlk gördüğünüz şey onu ortaya çıkaracak!
Önünüze gelen yemeğe hemen tuz atanlardan mısınız? Bu araştırma moralinizi bozabilir!
Canan Karatay açıkladı: Kilolar diyetsiz gidiyor, kritik saate dikkat!