Hava Uzmanından Beklenmedik Uyarı!: Türkiye'de Hafta Boyunca Yoğun Yağışlar ve Soğuma Bekleniyor

Meteoroloji uzmanı, Türkiye genelinde etkili olacak yoğun yağışları ve iç kesimlerdeki soğumayı duyurdu. Güney Ege'de sağanak yağış, doğuda karla karışık yağışlar beklenirken, iç bölgelerde fırtına uyarısı yapıldı. Sel ve ulaşım sorunlarına karşı vatandaşlardan tedbir almaları istendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, Türkiye genelinde meydana gelecek hava koşulları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Tekin, Pazartesi gününden itibaren ülkenin batı kesimlerinde başlayan yağışlı sistemin Salı günü iç kesimlere doğru genişleyeceğini belirtti. Salı günü boyunca ülke genelinde yağışların devam edeceğini söyledi.

Güney Ege ve Akdeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, doğu bölgelerinde karla karışık yağışlar görüleceği ifade edildi. İç kesimlerde ise güneyli rüzgarların fırtına şeklinde eseceği konusunda uyarıda bulunuldu. Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de Salı sabah saatlerine kadar güçlü yağışlar bekleniyor.

Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla çevrelerinde yoğun yağışlar olacağı vurgulanırken, özellikle Antalya'nın düzce merkez ilçelerinde şiddetli yağışlar ve yüz kilograma yakın yağış beklendiği bildirildi. Isparta ve Burdur'un doğusunda da güçlü sağanak yağışlar yaşanacağı ve vatandaşların sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı tedbir almaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

Çarşamba günü ise yağışlı sistem tüm ülkeye yayılacak. Batı Akdeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısında yoğun yağışlar bekleniyor. Perşembe günü ise Hakkari, Şırnak ve Van'ın güneyinde güçlü yağışlar yaşanması tahmin ediliyor.

Kuzey ve batı kesimlerde hava sıcaklığında dört ile altı derece arasında bir düşüş bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ayşe Ateş eşi Sinan Ateş'in neden suikaste uğradığını ilk kez açıkladı
Vatandaşa kötü haber: Zam dalgası geliyor! Elektrik, doğal gaz, köprü ve otoyollara zam kapıda!
Sydney Sweeney, Christy Martin'in Ayak İzlerini Takip Edecek: Yeni Film Projesi!
Ankara Kalesi'nin Restorasyon Çalışmaları Havadan Görüntülendi
"Aşırılıktan kaçının; atamalarda şeffaf olun"