Havalimanında korku dolu dakikalar: İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bomba patladı!

Japonya'nın Miyazaki Havalimanı'nın pistinde 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bir bomba infilak etti. Patlamanın ardından, güvenlik önlemleri gereği tüm uçuşlar askıya alındı. Olayla ilgili yetkililer inceleme başlattı ve havalimanı personeline bölgeyi derhal tahliye etme talimatı verildi.

Yetkililer, Japonya'nın Miyazaki Havalimanı'nda bir patlama meydana geldiğini açıkladı. Patlamada kimsenin yaralanmadığı belirtilirken, polis ekipleri havalimanı personeline bölgeyi tahliye etmeleri için talimat verdi. Ulaştırma Bakanlığı, patlamanın ardından olay yerinde inceleme yapıldığını ve pistte 7 metre çapında, 1 metre derinliğinde bir çukur oluştuğunu bildirdi.

Japonya Kara Öz Savunma Kuvvetleri (GSDF) ekipleri, patlamanın sebebini belirlemek amacıyla bölgede araştırmalar gerçekleştirdi. Kabine Başsekreteri Hayaşi Yoşimasa, 2. Dünya Savaşı'ndan kalma bir ABD yapımı bombanın patlamanın nedeni olduğunu duyurdu ve tüm uçuşların durdurulduğunu ifade etti.

Kyodo'nun haberine göre, havalimanı, Japon İmparatorluğu Donanması'nın eski üslerinden biri olup, 2. Dünya Savaşı'na ait patlamamış ABD yapımı bombaların bulunmasından sıklıkla etkileniyor. Daha önce, 2011'de ve 2021'de havalimanında patlamamış bir bomba tespit edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.