Havayolu Şirketi İflas Etti: Milyonlarca Dolarlık Borç İle Uçaklar Depoya Çekildi

Kanada’nın Düşük Maliyetli Havayolu Canada Jetlines, 11 Eylül 2024’te iflas başvurusu yaptı. Mali kriz nedeniyle tüm operasyonlarını durduran şirket, süreci yönetmesi için BDO Canada Limited’i atadı. Detaylar için tıklayın...

Canada Jetlines, 11.8 milyon Kanada doları (8.7 milyon ABD doları) borca sahip ve bu borcu 225 alacaklıya ödemek zorunda. En büyük alacaklılar arasında, ileri tarihli uçuş rezervasyonları yapan yolcular, Corendon Dutch Airlines ve Smart AMS Inc. yer alıyor.

TÜM UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Havayolu şirketi, 15 Ağustos 2024 tarihinde tüm uçuşlarını askıya aldı. Şirketin filosundaki dört Airbus A320-200 tipi uçak, şu an çeşitli lokasyonlarda depolanıyor. Uçakların kiralayıcıları arasında Aviation Capital Group ve FTAI Aviation gibi önemli şirketler bulunuyor.

ALACAKLILARLA KRITIK TOPLANTI

Alacaklılar, 1 Ekim 2024 tarihinde yapılacak bir telekonferans toplantısında sürecin ilerleyişi hakkında bilgilendirilecek. Canada Jetlines, finansal zorlukları aşamayıp gerekli fonları sağlayamadan iflas koruma başvurusu yapamadı ve bu durum, şirketin mevcut krizine zemin hazırladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.