Havlularınız bu yöntem ile bembeyaz olacak!: Artık lekeye dur diyoruz!

Çamaşırlarınızı beyaz tutmak özellikle havlu söz konusu olduğunda zor olabilir. Yıkandıklarında temizlenebilirler, ama çoğu zaman grimsi renk tonu kalır. İşte sizlere havlunuzu bembeyaz yapacak o yöntemi paylaşıyoruz!

Ancak kirli havluları atmadan önce problemi çözebilecek doğal bir ürün var. Boraks, havluları ağartmak ve yumuşak dokularını eski haline getirmek için kullanın; çünkü boraks, en kuvvetli kimyasallardan biridir. 

Deterjan güçlendirici görevi gören beyaz toz formunda eczanelerde mevcuttur. Boraks tozu havluları beyazlatmanın yanı sıra lekelerin çıkarılmasına da yardımcı olur. 

NASIL KULLANILIR? 

Bu ürünü kullanmak için yarım su bardağı toz çamaşır deterjanını yarım su bardağı boraks ile karıştırın. Kirli havlularınızı çamaşır makinesine koyun ve peşinden boraks ve deterjan karışımını dökün. 

Havluları duyarlı bir programda yıkayın ve peşinden kuruması için asın. Sadece havluların grimsi tonunun kaybolduğunu değil aynı zamanda havluların son derece beyaz ve yumuşak hale geldiğini de göreceksiniz. 

BORAKS NEDİR? 

Boraks, büyük öneme sahip bir bor bileşiği, bir mineral ve borik asit tuzudur. Boraks tozu beyazdır ve suda çözünebilen yumuşak, renksiz kristaller içerir. Ticari olarak temin edilebilen boraks kısmen dehidre edilmiş olmasına rağmen, genel olarak boraks bileşiğin oktahidrat formunu ifade eder.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.