Hawks adını yarı finale yazdırdı

Doğu Konferansı playoff ilk tur 6. maçında Atlanta Hawks, deplasmanda Boston Celtics'i 104-92 mağlup etti ve seride durumu 4-2'ye getirerek tur atlamayı başardı.İlk periyodun ortalarından itibaren skor üstünlüğünü ele alan Hawks,...

Doğu Konferansı playoff ilk tur 6. maçında Atlanta Hawks, deplasmanda Boston Celtics'i 104-92 mağlup etti ve seride durumu 4-2'ye getirerek tur atlamayı başardı.

İlk periyodun ortalarından itibaren skor üstünlüğünü ele alan Hawks, üçüncü periyottaki skorer oyunuyla maçı kopardı. %74'lük saha içi isabet oranı yakaladığı bu periyotta konuk ekip toplam 39 sayı üretti. Son periyotta bir ara farkı 28 sayıya kadar çıkaran Atlanta, rakibinin geç kalan geri dönüş çabasına karşın adını konferans yarı finaline yazdırmayı başardı.

İlk 5'te başlayan tüm oyuncularının çift haneli sayılara ulaştığı Hawks adına en skorer isim, 17 sayıyla oynayan Paul Millsap oldu. Al Horford ve Kent Bazemore da 15'er sayıyla galibiyete katkı sağladı. İlk yarıda %28, maç boyunca %36 saha içi isabet oranında kalan Celtics'te ise 25 sayı 10 asistle double-double yapan Isaiah Thomas ve 15 sayıyla oynayan Jae Crowder'ın çabası galibiyet için yeterli olmadı.

Atlanta Hawks, rakibi Boston Celtics'i tam 58 yıl sonra bir playoff serisinde elemeyi başardı. Daha önce 1958 Konferans Finali'nde Celtics'i geçen Hawks, daha sonraki 9 playoff eşleşmesinde rakibine mağlup olmuştu. Atlanta ayrıca playoff etabında tam 10 maç sonra Boston deplasmanında galip geldi. Boston Celtics'in son dönemdeki playoff başarısızlığı ise sürüyor.

Celtics, son 3 playoff macerasında ilk turun ötesine geçemedi. Atlanta Hawks'un konferans yarı finalindeki rakibi, Doğu Konferansı'nda normal sezonu lider tamamlayan Cleveland Cavaliers olacak. İki ekip geçtiğimiz yıl konferans finalinde karşı karşıya gelmiş ve serinin kazananı 4-0'la Cavaliers olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Büyük derbiye saatler kala Fenerbahçe cephesinde beklenmedik bir şok yaşandı!
Beşiktaş yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu'na hakemler konusunda çağrıda bulundu
Aziz Yıldırım, Manisa’da bir düğüne katıldı!
Bayer Leverkusen Bundesliga'da Namağlup Şampiyon Oldu: Tarihi Bir Başarı!
Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi Öncesi Teknik Direktörlerin Rekabeti