Hayaldi gerçek oldu! Satışa sunuldu: Uçan taksinin fiyatı dudak uçuklatıyor!

Yenilikçi araç, online ticaret platformu Taobao üzerinden satışa sunuldu. Uçan otomobiller bir zamanlar çocukluk hayaliydi, ancak şimdi gerçek oldu! İşte hayal gibi uçan taksinin dudak uçuklatan fiyatı...

Çin merkezli drone üreticisi EHang, geleceğin ulaşımını şekillendirecek olan EH216-S uçan taksi modelinin ticari satışlarını başlattı. Bu yenilikçi araç, online ticaret platformu Taobao üzerinden satışa sunuldu. EH216-S, kısa mesafeli ulaşımda kullanılmak üzere tamamen elektrikle çalışan bir eVTOL (elektrikle dikey kalkış ve iniş yapabilen) uçağı olarak öne çıkıyor.

EHang EH216-S, kentsel hava mobilitesi alanında öncü bir şirket olan EHang Holdings tarafından geliştirilmiştir. Çin Sivil Havacılık İdaresi'nden (CAAC) aldığı sertifikalarla dikkat çeken bu uçak, dünya çapında bir ilk olarak öne çıkıyor. Temel özellikleri arasında tam otonom uçuş kabiliyetleri, elektrikle çalışma, kapsamlı güvenlik özellikleri ve akıllı komuta-kontrol sistemleri bulunuyor.

EHang EH216-S, iki yolcu taşıma kapasitesine sahip olup saatte 130 km hıza ulaşabilmekte ve ortalama 25 dakika havada kalabiliyor. Ayrıca 225-270 kilogram arası yük taşıyabilir ve tek şarjla 35 km menzile sahiptir.

Çin içindeki satış fiyatı 333 bin ABD Doları olan EH216-S, küresel pazarlar için ise 410 bin ABD Doları olarak tavsiye edilen perakende satış fiyatına sahiptir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yıldızlar daima yalnız olmak ister! Cihat Aşkın'dan açıklama!
Yeni dönemde banka hesaplarında ilk olarak şu soruyu soracaklar!
2024 ev ve taksit tutarları ne kadar? TOKİ'den açıklama geldi!
SGK Uzmanı 'duyum aldık' dedi: Asgari ücrete ara zam gelecek mi?
S&P Global: Türkiye'nin Dolar Karşısındaki TL Değeri 2025'te 43 Liraya Yükselebilir