Hayatını kaybeden Avrupa Parlamentosu Başkanı Sassoli için anma töreni

14 Ocak Cuma günü İtalya'nın başkenti Roma’da David Sassoli'nin cenazesinin düzenlenmesi bekleniyor

İtalya'da yaşamını yitiren Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli için Brüksel'deki parlamento binası önünde anma töreni düzenlendi.

AP milletvekilleri, çalışanları ve Sassoli'nin sevenleri, İtalyan siyasetçiyi anmak için parlamento önünde toplandı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunan kalabalık, 65 yaşında yaşamını yitiren Sassoli'yi alkışladı. 

Katoliklerin Kilisesi lideri Papa Francesco da Sassoli’nin ölümü dolayısıyla ailesine taziye mesajı gönderdi. Papa, mesajında “hayırseverlikle hareket eden, yetkin bir gazeteci, kamu yararı için elinden geleni yapan saygın devlet adamı” olarak bahsettiği Sassoli’nin kaybı nedeniyle İtalya ve AB’nin yasta olduğunu belirtti.

İtalyan basınına göre, Sassoli’nin cenaze töreninin 14 Ocak Cuma günü İtalya'nın başkenti Roma’da düzenlenmesi bekleniyor.

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, İtalya'da iki haftadır tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı hayatını kaybetti. Eylülde de zatürre nedeniyle hastaneye kaldırılan ve uzun süre tedavi gören 65 yaşındaki Sassoli'nin bağışıklık sistemindeki bozukluktan kaynaklanan ciddi bir rahatsızlığı bulunduğu belirtilmişti.

David Sassoli kimdir?

AB'nin yasama organının yeni başkanını belirlemek için bu ay bir seçim yapılması zaten takvimdeydi. AB Parlamentosunun Sosyalist üyelerinden olan Sassoli ise bu seçim için aday olmayacağını daha önceden duyurmuştu.

Eski bir gazeteci olan Sassoli, ilk olarak AP'ye 2009 yılında seçilmişti. 2014 yılında ikinci seçimini kazanan Sassoli, AP'nin başkan yardımcısı oldu ve 2019'da da başkanlık görevine getirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Tamamen yapay zeka görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip!
ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda
İtalya'da Bomba Tehlikesi! 36 Bin Kişi Tahliye Edildi!
Stormy Daniels, Trump'ın "sus payı" davasında yaşamının kaosa dönüştüğünü ifade etti
Netanyahu müzakere heyetine talimat verdi: "Israrcı olmaya devam edin”