'Hayır'cılara bıçaklı saldırı protesto edildi

Ümraniye'de 'hayır' bildirisi dağıtan Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) üyelerine yapılan gerici-faşist saldırı protesto edildi. Ümraniye'de dün 5-6 kişilik faşist grup 'hayır bildirisi dağıtan Haziran Harketi üyelerine...

Ümraniye'de 'hayır' bildirisi dağıtan Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) üyelerine yapılan gerici-faşist saldırı protesto edildi. Ümraniye'de dün 5-6 kişilik faşist grup 'hayır bildirisi dağıtan Haziran Harketi üyelerine bıçaklarla saldırmış ve saldırı sonucunda Devrim Boran yaralanmıştı. Bugün Ümraniye'de bir araya gelen Haziran üyeleri, saldırının yapıldığı yerde kitlesel bir protesto eylemi gerçekleştirildi.

Eylemde Haziran adına yapılan konuşmada şöyle denildi; 

"Önümüze konan referandumda iki tercihten birinin savunmasını yapmak, bu tercihlerden birini işaretlemek suç olarak sayıldı. Ülkenin dört bir tarafında bildiri dağıtan, mektup dağıtan arkadaşlarımıza saldırılar sürüyor. Saldırganlara buradan tekrar sesleniyoruz; hiçbir saldırı, hiçbir zorbalık, 'hayır'ın ve bu halkın sesini susturamayacak. 'Hayır' sonunda kazanacak. 17 Nisan'da ya daha karanlık ya da daha 'hayırlı' ve aydınlık bir Türkiye'ye uyanacağız. Yaşanan saldırılar bizim 'hayır' inancımızı, 'hayır' umudumuzu sarsamayacak. Tarikatlere, cemaatlere ve her türden eli kanlı faşist yapılara karşı laikliğin ve özgürlüğün ülkesini hep beraber yeniden kuracağız." 

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor