Hayvan Hakları İçin Mücadele: Gönüllüler Barınak Önünde Nöbet Tutuyor!

Ümraniye Hekimbaşı hayvan barınağındaki sağlıksız koşulları protesto eden gönüllüler, barınak önünde nöbet tutmaya başladı; hayvanların yaşam hakları için mücadele veriyorlar.

Geçtiğimiz hafta Ümraniye Hekimbaşı hayvan barınağında, içlerinde cansız bedenlerin bulunduğu ve sağlıksız koşullarda yaşam mücadelesi veren hayvanların görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Bu olayın ardından, barınaktaki tüm hayvanların kurtarıldığı bildirildi. Ancak, barınaktaki yetersiz ve kötü yaşam koşulları, hayvanseverleri harekete geçirdi.

GÖNÜLLÜLERDEN HAREKETLİ GÜNLER

Gönüllüler, barınaktaki durumun düzeltilmesi için barınak önünde nöbet tutmaya başladı. Barınak önünde bir araya gelen hayvanseverler, kötü koşullara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, hayvanların yaşam standartlarının iyileştirilmesi, barınakların denetlenmesi ve ilgili mercilerin harekete geçmesi talep edildi.

SESSİZ KALMAYAN SESLER

Hayvanseverler, "Bu koşullara son vermek için buradayız. Hayvanlar bizim korumamız altında ve onların yaşam hakkı yok sayılmamalı" şeklinde duygusal ifadelerde bulundular. Yüzlerce gönüllü, hayvanların daha iyi koşullarda yaşamasını sağlamak için seslerini duyurmaya çalışıyor.

BASIN AÇIKLAMASINDA NELER KONUŞULDU?

Gönüllüler, barınaklardaki kötü koşullara karşı kamuoyunu bilgilendirmek ve hayvanların haklarını savunmak adına bir dizi taleplerde bulundu. Barınak yönetimlerinin şeffaf olması, hayvanların sağlık kontrollerinin yapılması ve yeterli beslenme imkanlarının sağlanması gerektiği vurgulandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.