Hayvan Katliamı Halkı Ayağa Kaldırdı! AKP İl Binası Önünde Protesto!

Gebze'de kedi ve köpeklerin toplu öldürülmesi üzerine harekete geçen hayvan hakları savunucuları, AKP il binasına yürümek istedi. Ancak polis, eyleme izin vermeyip müdahale etti. Eylemciler gözaltına alındı. İşte ayrıntılar...

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bu sabah yavru kedi ve köpeklerin de aralarında bulunduğu 43 hayvan ilaçla öldürülmüş halde bulundu. Olay, Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdı. Artı Gerçek'ten Seda Taşkın'ın haberine göre, Ankara’da Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi ve Sokaktayım, Yanındayım İnisiyatifi'nin çağrısıyla hayvan hakları savunucuları, AKP il binası önünde protesto düzenledi. Ancak polis ekipleri açıklamaya müdahale etti ve hayvan hakları savunucularını gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Avukatı Tuğba Gürsoy da yer aldı.

Protestocular, "Katil AKP, hayvanlara dokunma" sloganlarıyla AKP il binasına yürüdü. Polis ise eylemcileri "Eyleminiz haddini aşmıştır" anonsuyla uyardı ve müdahalede bulundu. Olay sırasında basın mensuplarının görüntü alması da engellendi.

11 KIŞI GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına alınanlardan Solmaz Saçılık, gönderdiği videoda, "Toplamda 11 kişiyiz, diğer arkadaşlarımızı başka gözaltı aracına aldılar. Bugün Gebze’de büyük bir katliam yaşandı. AKP il binasında bu katliamı protesto etmek istedik, fakat iki avukatla birlikte gözaltına alındık" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.