Hayvanat Bahçesi'ndeki ayıların insan benzeri davranışları dikkat çekti

Hangzhou hayvanat bahçesindeki Angela adlı dört yaşındaki Malaya güneş ayısı, dünyanın en küçük ayısının dik durup tıpkı bir insan gibi turistlere el salladığını gösteren bir videoyla Çin'in sosyal medyasında viral oldu.

Çin’de yer alan Hangzhou Hayvanat Bahçesi’ndeki ayılar insan benzeri davranışlarıyla sosyal medyada gündem oldu. Bu ayıların kostüm giymiş insanlar olduğunu iddia edildi. Ancak, hayvanat bahçesi ayılarının gerçek olduğunu belirterek, bu iddiayı reddetti. Sosyal medyada tartışma yaratan ayıların yeni görüntüleri paylaşıldı.

‘DEVLET KURUMUNDA BÖYLE BİR ALDATMACA OLMAZ’

30 Temmuz Pazar günü hayvanat bahçesindeki Malaya ayılarından Angela’nın ağzından yapılan bir açıklamada, Hangzhou’daki hayvanat bahçesi yetkilileri durumu açıklarken şu sözleri kullandı: "Söz konusu ayılar olduğunda akla ilk gelen devasa bir figür ve muazzam bir güçtür… Ama tüm ayılar devasa yaratıklar veya tehlikenin vücut bulmuş hali değildir. Biz Malaya ayıları ufak tefeğiz ve dünyadaki en küçük ayılarız."

Çin’in sosyal paylaşım sitesi WeChat’te hayvanat bahçesi sözcüsüne ait olduğu ifade edilen bir sesli mesajda da sözcü, tartışma yaratan hayvanın gerçek olduğunu ve devlet idaresindeki bir tesiste böyle bir kandırmaca olamayacağını söyledi. Sözcü, ayrıca 40 dereceye varan yaz sıcağında kürklü bir ayı kostümü giyen bir insanın ‘yere yığılmadan birkaç dakikadan fazla dayanamayacağını’ da ileri sürdü. Bir hayvanat bahçesi çalışanı da muhabirler için bugün bir ziyaretin planlandığı bilgisini paylaştı.

GERÇEK AYI MI, AYI KOSTÜMÜ GİYMİŞ İNSAN MI?

Ayıların aslında ayı kostümü giymiş insan olduğu iddiasına hayvanat bahçesi yönetimi açıklama yaptı Çin'deki Hangzhou Hayvanat Bahçesi, ayı kılığına girmiş insanların ayı taklidi yaptığı iddialarını reddetti.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak