Hayvanları Koruma Kanunu Meclis'te

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Hayvan mal değil, can sayılacak. Sahipli hayvan ve sahipsiz hayvan kavramını kaldırıyoruz" dedi.

Bir  süredir üzerinde çalışılan hayvan hakları yasa teklifinde sona gelindi. Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Mahir Ünal, teklifin Meclis Başkanlığı’na sunulduğunu açıkladı. Ünal, düzenlemenin ayrıntılarını da paylaştı.

Ünal, düzenlemeyle birlikte hayvanlara zarar vermeyle ilgili suç kapsamında değişikliğe gidildiğini açıkladı. Buna göre, artık hayvanlar ‘mal’ statüsünden çıkarılıp ‘canlı’ olarak sayılacak. Hayvanların icra konusu olması da ortadan kalkacak.

SAHİPLİ-SAHİPSİZ AYRIMI KALKIYOR

Teklifle sahipli-sahipsiz hayvan ayrımı ortadan kalkıyor. Ünal, sahipli ya da sahipsiz nesli tükenmekte olan bir hayvanı öldürme, acımasız muamelede bulunma, hayvan dövüştürme fiilerinin suç olarak düzenlendiğini söyledi.

YUNUS PARKLARINA YASAK

Ünal, kara ve su sirkleri ile yunus parklarının açılması ve işletilmesinin yasaklanacağını açıkladı. Öte yandan geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile 1 Temmuz’da tatile girmesi beklenen Meclis’in çalışmalarına devam edeceği belirtilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.