Hazine Bakanı Şimşek'ten İstifa İddialarına Yanıt: "Türkiye'den Muazzam Para Çıkışı Oldu!"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, istifa iddialarının ardından Türkiye'den büyük miktarda para çıkışı yaşandığını belirterek, bu tür belirsizliklerin ülkeye maliyetinin büyük olduğunu vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son dönemde kendisi hakkında ortaya atılan istifa iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CNN Türk'te canlı yayına katılan Bakan Şimşek, söz konusu iddiaların Türkiye ekonomisi üzerinde ciddi bir maliyet yarattığını ifade etti. Şimşek, bu asılsız iddiaların ardından ülkeye büyük miktarda para çıkışı olduğunu ve bu belirsizliklerin memlekete önemli bir zarar verdiğini belirtti.

Bakan Şimşek, açıklamalarında şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız seçim sonrası bu görevi bana tevdi etti ve ben bu sorumlulukla hareket ediyorum. Kişisel bir gündemim ya da motivasyonum yok. Benim tek amacım Türkiye'ye hizmet etmek ve ülkemizin ekonomik dengelerini sağlamaktır. İstifa iddiaları hakkında ortaya atılan yalanlar, ülkemize büyük zarar verdi ve bu iddiaların maliyetini biz yüksek şekilde ödüyoruz."

Ayrıca, Ağustos ayında yaşanan Japonya kaynaklı türbülansın etkilerini de anlatan Şimşek, Japonların düşük faiz nedeniyle dolara çevirdikleri borçlanmalarının ardından yaşanan piyasa dalgalanmalarının Türkiye'yi sınırlı bir şekilde etkilediğini belirtti. Ancak, istifa iddialarının ardından Türkiye’den büyük bir para çıkışı yaşandığını ve bu durumun özellikle offshore hesaplardan kaynaklandığını ifade etti.

Bakan Şimşek, iddiaların ekonomik programa yönelik bir çaba olduğunu ve bu tür yalanların memlekete iyilik yapmadığını vurguladı. Ayrıca, IBAN üzerinden yapılan ödemeler konusunda da uyarılarda bulunarak, gönderilen hesapların kara para aklayabileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.