Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: 'Ben de tasarruf yapıyorum'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirleriyle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. “İnsanlara tasarruf yapın derken ben yapmasam olmazdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "İnsanlara tasarruf yapın derken ben yapmasam olmazdı" diyerek kendi tasarrufunu da vurguladı. Şimşek, toplamda 814 milyar TL tasarruf sağlandığını belirterek, bakanlıkta gerçekleştirdikleri değişiklikleri aktardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirlerine dair yaptığı açıklamalarda, "İnsanlara tasarruf yapın derken ben yapmasam olmazdı. Ben de tasarruf yapıyorum" dedi. Tasarrufun önemine dikkat çekerken, vatandaşların vergi vermek istemediğini de belirtti.

Şimşek, AKP milletvekillerinin kayıt dışı ekonomi ve vergi konularındaki sorularını yanıtladı. Hayata geçirdikleri tasarruf tedbirleri hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, toplamda 814 milyar TL tasarruf sağladıklarını vurguladı. Hazine Bakanlığı’nın eski binasının depreme dayanıksız olduğuna dikkat çekerek, yıkım kararı alındığını ve yeni bir yer kiralamak yerine iki genel müdürlüğü kapattıklarını belirtti. Bakan Şimşek, "Efendim burada bin 950 kişi var, yer yok, yeni yer kiralayalım" önerisini kesin bir dille reddetti ve "Kesinlikle olmaz, sıkışacaksınız, öyle çalışacaksınız" dedi. Ayrıca, diğer bakanlıklara örnek olmak amacıyla yeni yer tutmadıklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.