Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Fiş ve Fatura Düzenlemelerinde Yeni Cezalar

Hazine ve Maliye Bakanlığı, fiş ve fatura düzenlemeleri için yeni cezalar getirmeye hazırlanıyor. Fiş vermeyen işletmelere ilk ihlalde 10 bin TL, tekrarda 65 bin TL ceza uygulanacak. Fiş almayan tüketicilere ise 5 bin TL ceza kesilecek. Vergi cezaları 43 kat artabilir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelir artırıcı düzenlemeler kapsamında fiş ve fatura gibi belgelerin düzenlenmesi için yeni bir adım attı. Bu düzenlemeyle birlikte, fiş veya fatura almayanlar ağır cezalarla karşı karşıya kalacak. TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta görüşülmesi beklenen vergi paketindeki artırımlı ceza maddeleri, hem işletmeleri hem de tüketicileri ciddi yaptırımlarla karşı karşıya bırakabilir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelir artırıcı düzenlemeler kapsamında fiş ve fatura gibi belgelerin düzenlenmesi için yeni bir düzenleme yapıyor. Bu düzenlemeyle birlikte fiş veya fatura almayanlar ağır cezalarla karşı karşıya kalacak. Kayıt dışı ticaretin azaltılması hedeflenirken, TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta görüşülmesi beklenen vergi paketindeki artırımlı ceza maddeleri hem işletmelerin hem de tüketicilerin ciddi cezalarla karşılaşabileceğini gösteriyor.

VERGİ CEZALARINDA 43 KATI AŞAN ARTIŞLAR YAPILABİLİR

Vergi kayıp ve kaçağını caydırıcı cezalarla önlemeyi amaçlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi cezalarında 43 katı aşan artışlar yapılmasını planlıyor. Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Türkiye Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) yetkilileri cezaların orantısız şekilde belirlendiğini ifade ediyor. Bu düzenlemeler hayata geçtiğinde, fiş vermeyen işletmeler ilk ihlalde 10 bin TL, daha sonraki ihlallerde ise 65 bin TL’ye kadar para cezası ödemek zorunda kalabilir. Ayrıca, alışveriş sonrasında fişini almayan tüketicilere, alışverişin tutarına bakılmaksızın 5 bin TL ceza kesilebilecek.

Örneğin, yeni yasa teklifine göre, bakkaldan ekmek veya sakız almaya giden fakat fişini almayan bir çocuğa bile 5 bin TL ceza kesilebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.