Hazır köfte baharatı almayın! Canan Karatay o malzeme ile püf noktayı verdi

Son yıllarda sağlıklı beslenme ve diyet mevzularında adından sıkça söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı bir yaşam için doğru beslenmenin önemine vurgu yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, ünlü doktor Canan Karatay, hazır köfte baharatına değinerek, kasaplara taş çıkaran sırrı verdi

Son yıllarda sağlıklı beslenme konusunda yapılan araştırmalar, geleneksel yöntemlerle hazırlanan gıdaların sağlık üzerinde olumlu etkilerini vurguluyor. Bu bağlamda, ünlü beslenme uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerileri popülerlik kazanıyor. Karatay'ın öne çıkardığı bir öneri ise köfteler için hazır köfte baharatı kullanmak yerine kuyruk yağı kullanmaktır.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın vurguladığı önemli konulardan biri, kullanılan doğal yağların sağlık üzerindeki olumlu etkileridir. Köfte yapımında sıkça kullanılan hazır baharat karışımları genellikle paketlenmiş ürünlerden alınmakta ve içeriklerinde çeşitli katkı maddeleri bulundurabilmektedir. Bu yerine, kuyruk yağı kullanmak doğal bir yağ kaynağı olarak öne çıkar. Kuyruk yağı, köftelerinize lezzet katar ve aynı zamanda vücut için gerekli olan sağlıklı yağları içerir.

MALZEMELER

1 kg dana döş kıyma

200 gr ince doğranmış kuyruk yağı

1 bayat ekmek içi

1 su bardağı ince bulgur

1 demet maydanoz

4 adet çarliston biber

5 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kimyon (silme)

1 tatlı kaşığı tuz (silme)

1 tatlı kaşığı karabiber (silme)

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kekik

YAPILIŞI

Biberleri ince doğrayın veya blender'dan geçirin. Kıyma ve kuyruk yağını iyice harmanlayarak bir kaba alın. İnce kıyılmış maydanozları, bayat ekmek içini, bulguru, rendelenmiş sarımsakları ekleyin. Baharatları da ilave ederek karışımı yoğurun. Yoğrulmuş köfteleri şekil vermeden buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Yağsız tavada hafif ateşte pişirin veya mangalda enfes bir lezzet elde edin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifi Haberleri

Çıtır çıtır börek yapmak isteyen bu sosla denesin!
İrmikli tatlıların kraliçesi şerbetli irmik kurabiyesi tarifi!
Damak Çatlatan Lezzet: Çikolatalı Kaşık Tatlısı Tarifi!
Angelina Pastanesi'nin Üzümlü Karanfilli Kurabiye Tarifi Evlerde!
Evde Yunan Lezzeti: Saganaki Tarifiyle Lezzet Şöleni!