Haziran 2015'ten bu yana bombalı saldırılarda 421 kişi yaşamını yitirdi

Haziran'dan bu yana İstanbul'da yaşanan saldırılarda, savaştaki ülke Suriye'nin başkentinden daha fazla sayıda. Yalnızca İstanbul'da Haziran'dan bu yana 97 kişi, bombalı saldırılarda yaşamını yitirdi.Dün Şam'da 8 yaşındaki...

Haziran'dan bu yana İstanbul'da yaşanan saldırılarda, savaştaki ülke Suriye'nin başkentinden daha fazla sayıda. Yalnızca İstanbul'da Haziran'dan bu yana 97 kişi, bombalı saldırılarda yaşamını yitirdi.

Dün Şam'da 8 yaşındaki bir kız çocuğunun kullanıldığı intihar saldırısına dek, Haziran ayından bu yana Şam'da hiçbir intihar saldırısı düzenlenmedi.

Türkiye'nin metropolü İstanbul'da ise Haziran ayından bu yana düzenlenen intihar saldırısı sayısı, savaştaki Suriye'nin başkentinden daha fazla.

7 Haziran 2016'da,  İstanbul Vezneciler’de düzenlenen saldırıda 6’sı polis 12 kişi yaşamını yitirdi. 28 Haziran'da İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali girişinde yaşanan silahlı çatışma sonrası, IŞİD’li 3 farklı canlı bomba eylemcisinin kendini patlatması sonucu 41 kişi hayatını kaybetti.

Son olarak Beşiktaş’ta Beleştepe olarak bilinen Vodafone Arena yakınlarında düzenlenen iki bombalı saldırıda 44 kişi yaşamını yitirdi.

Haziran'dan bu yansa düzenlenen inthar saldırılarında, yalnızca İstanbul'da yaşamını yitiren kişi sayısı 97.

Öte yandan, Haziran 2015’ten bugüne kadar geçen 18 ayda meydana gelen bombalı saldırılarda yaşamını yitiren kişi sayısı, 421 oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
'Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde