HAZİRAN: Darbeye diktaya nokta! Pazar günü Şişli'de buluşuyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Taksim mitingi çağrısına Birleşik Haziran Hareketi de katılacak. Haziran Hareketi'nin internet sitesinde akşam saatlerinde yayımlanan açıklamada "Darbeye diktaya nokta! Eşitlik, özgürlük, laiklik için...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Taksim mitingi çağrısına Birleşik Haziran Hareketi de katılacak. Haziran Hareketi'nin internet sitesinde akşam saatlerinde yayımlanan açıklamada "Darbeye diktaya nokta! Eşitlik, özgürlük, laiklik için mücadeleye devam" denildi.

Birleşik Haziran Hareketi'nin açıklaması şu şekilde; 

DARBEYE DİKTAYA NOKTA !
EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK, LAİKLİK İÇİN MÜCADELEYE DEVAM

Türkiye 15 Temmuz gecesi kanlı bir darbe girişimine sahne oldu. Ülkemizi daha büyük bir karanlığa sürükleyecek bu kanlı darbe girişiminin engellenmesi sonrasında AKP kendi karşı-darbesini yürürlüğe koydu. OHAL bu sivil darbe sürecinin yeni evresi oldu. AKP, bu OHAL düzenini daha da kalıcı hale getirmeyi amaçlıyor.

Emektan yana ilerici güçler olarak yaşanan sürece sessiz kalmayacağız. Sokağı şeriat-hilafet çağrılarına terk etmeyeceğiz. Eşitliğin, özgürlüğün, laikliğin, gerçek demokrasinin sesini yükselteceğiz. AKP’nin gerici iklimi kurumsalmaştırma hamlelerine karşı duracağız, izin vermeyeceğiz.

Bu nedenle BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ, Haziran Türkiyesi’nin sözünü söylemek, eşit, özgür, laik bir Türkiye mücadelesini yükseltmek, sokağı AKP’ye terk etmemek ve dikta rejimine “dur'' demek için 24 Temmuz Pazar günü biraraya gelecek, meydanları darbeciliğin ve dinci gericiliğin hiçbir türüne bırakmayacağını haykırmak için Taksim’e yürüyoruz. Halkımızı omuz omuza yürümeye çağırıyoruz. 24 Temmuz Pazar günü 16.00’da Şişli’de buluşuyoruz.

Birleşik HAZİRAN Hareketi
23 Temmuz 2016

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Mısır, Hamas ve İsrail ile temaslarını yoğunlaştırdığını açıkladı
Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurduğunu açıkladı
Uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleşecek
Elektronik Devi iflas bayrağını çekti: Binlerce şubeye sahipti!
Enerji yasa teklifi TBMM'de kabul edildi