Haziran hareketi, halkı laiklik, emeğin hakları ve barış için bugün Kartal Stadı'na çağırıyor

Birleşik Haziran Hareketi (BHH), halkı bugün saat 15.00'de gerici faşizan AKP iktidarına karşı laiklik, emeğin hakları, barış ve kadreşlik için, "Birlikte Başarabiliriz" çağrısıyla Kartal Stadı'nda buluşmaya davet ediyor. Karanlığı...

Birleşik Haziran Hareketi (BHH), halkı bugün saat 15.00'de gerici faşizan AKP iktidarına karşı laiklik, emeğin hakları, barış ve kadreşlik için, "Birlikte Başarabiliriz" çağrısıyla Kartal Stadı'nda buluşmaya davet ediyor. 

Karanlığı parçalamak için, laikliği, emeği, eşitlik ve özgürlüğü, halkların kardeşliğini ve doğanın yeşilinin savunulacağının belirtildiği açıklama şöyle:

'BİRLİKTE YAPABİLİRİZ'
"Ülkesine, yaşamına, doğasına, geleceğine sahip çıkanlar Haziran ruhuyla bir araya geliyoruz. “Bu karanlığı parçalayabiliriz'' demek için, “birlikte başarabiliriz'' demek için, omuz omuza geleceğe şarkılar söylemek için Kartal’da buluşuyoruz.

İktidarın istediği karanlıklar ülkesine inat laikliği, emeği, eşitlik ve özgürlüğü, halkların kardeşliğini, doğanın yeşilini savunuyoruz. Mezhepçi, ırkçı politikaların, iş cinayetlerinin, kadına uygulanan şiddetin, çocuk tacizlerinin, tecavüzlerin, her türlü hırsızlık ve talanın iktidarını reddediyoruz. Toplumsal hayatı dinsel esaslara göre kurgulamak isteyen mezhepçi anlayışa mahkûm olmadığımızı haykırıyoruz. Fetvalarla, gerici vakıflarla, dinsel kaidelerle donatılmış eğitim sistemine karşı çocuklarımıza sahip çıkıyoruz.

“Devlet kimdir, devlet benim'' diyen Havva Ana’nın cüretiyle, ağaçlarımızı, parklarımızı, doğamızı savunuyoruz. Neo-liberal saldırganlığı, eşsiz ekosistemin korunması yerine halk düşmanı Cengizler’in kirli çıkarlarının polis ve jandarma nezaretinde korunmasını, kollanmasını reddediyoruz.

Başkanlık heveslilerine, şeriat anayasasına, hırsızlık düzeninin anayasal kılıflarına “dur'' demek için bir araya geliyoruz. İktidarın ülkeyi kana bulayan kaos planlarını görüyoruz. Ablukalara, katliamlara, cihatçı çetelere, ölmeye ve öldürmeye alışmamız isteniyor. Alışmıyoruz. Barış istiyoruz, aydınlık bir gelecek istiyoruz. Biz bu ülkeye, bu ülkenin direniş tarihine, Gezi’nin o güzel çocuklarının Haziran düşlerine inanıyoruz.

Birbirimizden başka güvencemiz, başka kurtarıcımız, başka dayanağımız yok!

Omuz verelim, bir araya gelelim… Geleceğimizi karartmak isteyenlere inat çocuklarımızla, dostlarımızla birlikte, 8 Mayıs’ta Kartal’da, “Gezi’yi unutma'' diyelim, umuda şarkılar söyleyelim.

Bu karanlığı parçalayacağız. Çünkü biz halkız! Yapabiliriz! Birlikte başarabiliriz!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor
İmamoğlu, Erdoğan’dan randevu talep edebilir