Haziran ve Aydınlanma Hareketleri Kadıköy'de!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laikliğin yeni anayasada yer almaması yönündeki açıklamalara tepki büyüyor. Bugün sabah saatlerinde Ankara ve İzmir'de Aydınlanma Hareketi ve BHH'nin çağrıcılığını yaptığı eylemlere saldıran...

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laikliğin yeni anayasada yer almaması yönündeki açıklamalara tepki büyüyor. Bugün sabah saatlerinde Ankara ve İzmir'de Aydınlanma Hareketi ve BHH'nin çağrıcılığını yaptığı eylemlere saldıran polis akşam saatlerinde Kadıköy'deki eyleme de saldırdı.

Birleşik Haziran Hareketi'ne ve Aydınlanma Hareketine destek verenler Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın şeriat çağrısının ardından laiklik için Kadıköy'de yürüyor. Yürüyüşte kahrolsun şeriat sloganları atılıyor! Yürüyüşe yönelik iki kere polis saldırısı olmasına rağmen kitle dağılmayarak Bahariye Caddesi'nden yürüyüşüne devam ederek Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na ulaştı.

POLİS MÜDAHALESİ

Kadıköy Bahariye'de toplanan yüzlerce yurttaş "şeriata faşizme karanlığa geçit yok" "Kahrolsun AKP diktatörlüğü" sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti. 

Süreyya Operasından yürüyüşe geçen Birleşik Haziran Hareketi'nin önünü kesen polis saldırmaya hazırlanırken, sanatçılar sokağından Bahariye'ye çıkan Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi BHH ile birleşti ve polis kitlenin arasında kaldı. Yüzlerce kişinin sloganlar atarak Boğa Heykeli'ne doğru yürüyüşe geçtiği sırada polis bu sefer gaz bombaları ve plastik mermiler eşliğinde saldırdı.

Kitle kontrollü bir şekilde dağılırken, ara sokaklarda sloganlar devam etti.

Polis Bahariye üzerinde konuşlanmaya ve Altıyol'da saldırmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu halka seslendi: "Taksim'de olmak için buluşacağız"
İddia: İmamoğlu, Yasaklara Rağmen 1 Mayıs'ta Taksim'e Çıkılmamasına Karşı; Korteje Katılmayacak!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Araç İçin Savunma: 'İhtiyaç!'
Rusya'nın Saldırısı: 'Harry Potter Kalesi'nde Ölü ve Yaralılar!
Plastik Tespiti Ünlü Çikolata Markasını Vurdu! Ürünler Toplanıyor!