HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu tutuklandı

Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Başkanvekili Fadime Çelebi tutuklandı.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma kapsamında, 'halkı sokağa dökmeye...

Halkların Demokratik Kongresi Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Başkanvekili Fadime Çelebi tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma kapsamında, 'halkı sokağa dökmeye ve çatışma çıkartmaya çalıştıkları' suçlamasıyla gözaltına alınan 7 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine getirildi.

SYKP Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, ESP Genel Başkanvekili Fadime Çelebi, HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu, YSGP Eş Sözcüleri Özlem Eylem Tuncaelli ve Naci Sönmez ile SDP Eş Sözcüsü Keziban Konukcu Kok, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Savcı, Kaya, Özdemir, Çelebi ve Hamzaoğlu'nu tutuklanmaları, Tuncaelli, Sönmez ve Kok'u da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğince sorgulanan Fadime Çelebi ve Onur Hamzaoğlu tutuklandı. Diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Furkan Bölükbaşı AK Parti'yi yerden yere vurdu
"Her gün etli yemek" iddiaları Diyanet tarafından yalanlandı
Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı