HDK:Meclise saldırı halk iradesine saldırıdır

HDK sözcüleri Ertuğrul Kürkçü ve Gülistan Koçyiğit darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Koçyiğit, "Meclis zaten işlevsizleştirilmiştir fakat sonuncu saldırı kabul edilemezdir. Meclise saldırı halk iradesine saldırıdır"...

HDK sözcüleri Ertuğrul Kürkçü ve Gülistan Koçyiğit darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Koçyiğit, "Meclis zaten işlevsizleştirilmiştir fakat sonuncu saldırı kabul edilemezdir. Meclise saldırı halk iradesine saldırıdır" diye konuştu.

İlk sözü alan Ertuğrul Kürkçü, "Hükümetin ağza alınmayacak ifadelerle isyancıların eşlerini "helal" ilan etmeleri kabul edilemez. İdam taleplerinin hükümetçe hoşgörüyle karşılanması kabul edilemez. Darbe karşıtı denen gösterilerin hükümet yanlısı olmayan bölgelere saldırıya evrilmesine izin verilmemelidir" dedi.

Darbe girişiminin ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Sokağın meşruiyeti dün gece tarih önünde bir kez daha teyit edilmiştir. Demokrasi sokaktadır. Doğru adres sokaklardır, Saray değildir. Darbeye karşı sokakta direnmek meşrudur" demişti. Kürkçü ise sözlerini, "Hükümeti 15 Temmuz isyanına karşıt olmanın hükümeti onaylamak anlamına gelmediği konusunda uyarıyoruz" diyerek bitirdi.

'4 PARTİ YAN YANA DURDU'

Kürkçü'den sonra konuşan Koçyiğit ise, "Hükümetin Kürdistan'da yürüttüğü savaş bu darbe zeminini beslemiştir" iddiasını ortaya attı. "Hukuku, anayasayı kendinize göre yorumlarsanız birileri ne yazık ki bu tür girişimlerde bulunabilirler" diyen Koçyiğit, "4 partinin yan yana duruşunun toplumun sorunlarının çözümü için başlangıç olmasını diliyoruz" diye konuştu.

"Sorunların demokratik çözümü sağlanmazsa antidemokratik müdahaleler zemin bulacaktır" diyen Koçyiğit, "Meclise saldırı halk iradesine saldırıdır. Mecliste komisyonundaki sivil saldırıyı da unutmuyoruz. Meclis zaten işlevsizleştirilmiştir fakat sonuncu saldırı kabul edilemezdir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek
El sıkışıp eleştireceğiz
Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor