HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç: Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta içme suyu sıkıntısı

HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç, depremlerden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta içme suyu sıkıntısı bulunduğunu söylemiş oldu.

HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç, depremlerden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta içme suyu sıkıntısı bulunduğunu söylemiş oldu.

Oruç, Meclis'te düzenlemiş olduğu basın toplantısında, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üstünden 36 gün geçtiğini hatırlattı.

Deprem bölgesinde bulunduğunu ve sorunları yerinde gözlemlediğini özetleyen Oruç, bölgede çadır ve konteyner ihtiyacı bulunduğunu ifade etti.

Depremzedelerin kuru besin ve yiyecek ihtiyacının karşılanması icap ettiğini dile getiren Oruç, "Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta oldukça ciddi içme suyu sıkıntısı var." diye konuştu.

HDP'li Oruç, sağlık hizmetlerinin, gönüllü personellerce verildiğini belirterek, "Deprem bölgesinde uyuz, bitlenme ve kadın hastalıkları artıyor. Havalar ısındıkça yaygınlaşacak. Yaygın şekilde sahra hastaneleri kurulmalı. İlaç desteği verilmeli. Bölgede hijyen koşulları sağlanmalı. Seyyar tuvalet ve duşlar yaygınlaştırılmalı." ifadelerini kullandı.

Enkazların kurallara uygun kaldırılmadığını savunan Oruç, bu durumun, ağır solunum yolu hastalıklarına yol açabileceğini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"