HDP Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

HDP Anayasa Komisyonu üyeleri Mithat Sancar, Meral Danış Beştaş, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve Mardin Milletvekili Erol Dora, hakkında dokunulmazlık fezlekesi bulunan ve düzenlemeden etkilenen HDP milletvekilleri adına düzenlemenin...

HDP Anayasa Komisyonu üyeleri Mithat Sancar, Meral Danış Beştaş, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve Mardin Milletvekili Erol Dora, hakkında dokunulmazlık fezlekesi bulunan ve düzenlemeden etkilenen HDP milletvekilleri adına düzenlemenin anayasaya aykırılık talebi üzerinden başvuruda bulundu.

HDP Hukuktan Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un da eşlik ettiği heyete Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Asrın Hukuk Bürosu avukatları da destek verdi.

Sancar: 110 imzayı bulursak diğer başvuruyu da yapacağız

 Sancar başvurularının Anayasa’nın 85. Madde çerçevesinde yapıldığını söyledi.

“Anayasa değişikliği altında yapılan düzenlemenin hukuka karşı hile olduğunu iddia ediyoruz. Bununla ilgili gerekçeleri de dilekçelerimize yazdık. Bir hile yapılmıştır. Burada bir darbe planı olduğunu baştan beri söylüyoruz. HDP’yi Meclis dışına atma planı var. Hukuk alanındaki bütün imkanları kullanmaya devam edeceğiz.

“Bu yaptığımız ilk başvurudur. Eğer 110 imzayı bulabilirsek diğer başvuruyu da yapacağız. Bu başvurudan bir sonuç çıkıp çıkmayacağı konusunda ise biz mücadelemizi yapıyoruz. Anayasa Mahkemesi 15 gün içerisinde karar vermek zorunda.''

Tuğluk: Dokunulmazlıkların kaldırılması demokrasiyi darbeliyor

Başvuru sonrası konuşan Tuğluk, “Geçmiş dönemlerde de parti kapatıldı, dokunulmazlıklar kaldırıldı. Bu uygulama Türkiye demokrasisine ne kazandırdı, Kürt sorununun çözümüne ne etki yarattı?'' diye sordu.

“Parti kapatmalar, dokunulmazlıkları kaldırmak Türkiye demokrasisine hiçbir katkı yapmadığı gibi demokrasiyi darbeliyor. En önemlisi de halkın iradesinin Meclis zemininde yok sayılması gibi antidemokratik sorunlar yaratıyor. Türkiye’de yeniden bir tekrarı yaşıyor olmaktan üzgünüz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak