HDP grup toplantısı, kadınlarla gerçekleştirildi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Toplantı yalnızca HDP kadın grubunun katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye’de erkek şiddetine karşı direnen kadınlara selam gönderen Buldan, „Selam olsun İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesine karşı ülkenin dört bir yanında alanları hınca hınç doldurarak mücadele yürüten cesur kadınlara“ dedi. Bu esnada salonda „Jin Jiyan Azadi“ (Kadın, yaşam özgürlük) sloganları yükseldi.

Buldan konuşmasına şöyle devam etti:

Biz feshederiz, onlar da kabulledir gider sananlar çok fena yanıldılar. Kadınlar ne kabul ettiler ne biat ettiler. Kadınlar alanlarda; tekçiliğe, zorbalığa, kadın düşmanı politikalara meydan okudu. AKP-MHP erkek iktidarının inşa ettiği faşizme karşı, kadınlar barikatları yıkarak „Dur!“ dedi. Herkes görmelidir ki; yasaklarınız, fesihleriniz, engelleriniz, şiddet politikalarınız değil kadınların direndiği meydanlar kazanacaktır.

Buldan, partisinin CHP ve İYİ Parti ile birlikte Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu'ndan çekilmesine ilişkin de açıklamada bulundu. Komisyonun HDP'nin girişimleri doğrultusunda kurulduğunu hatırlatan Buldan, "Bu komisyon, bırakın kadına yönelik şiddetle mücadelenin yol ve yöntemlerini tartışmayı; erkek şiddetini ve İstanbul Sözleşmesinden çıkılmasını meşrulaştırmak üzere çalıştırıldı. Onların bu kirli zihniyetine ortak olmamak adına, iktidarın içinde bulunduğu bataklıktan kurtarma amacı taşıyan bu düzmece komisyondan çekildik" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.