HDP iddianamesi: Hayatını kaybeden isme siyaset yasağı istendi!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in HDP’nin kapatılması istemiyle açtığı davada siyaset yasağı istenen 687 kişi arasında 17 Kasım 2018'de hayatını kaybeden HDP milletvekili adayı Çiğdem Atalay da bulunuyor.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açmış, iddianame yüksek mahkemeye gönderilmişti.

687 HDP'liye siyaset yasağı istenen iddianameyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Medyascope'da yer alan habere göre, 687 kişi arasında 17 Kasım 2018'de hayatını kaybeden HDP milletvekili adayı Çiğdem Atalay da var. Hayatı boyunca tarihsel Türkiye İşçi Partisi üyesi ve yöneticisi olarak Amasya’da siyaset yapan Atalay, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde HDP’den Amasya birinci sıra milletvekili adayı olmuştu. Buna rağmen Çiğdem Atalay’ın adı, 'beş yıl süreyle bir başka siyasi partinin kurucusu, yöneticisi, deneticisi ve üyesi olamaması' için HDP’nin kapatılması için açılan davanın iddianamesine eklendi.

NE OLMUŞTU?

AKP ve MHP’lilerin çağrısının ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan HDP'nin kapatılmasına ilişkin iddianame hazırlanmıştı. Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) gönderilen iddianamede partinin kapatılmasının yanı sıra 687 siyasetçiye 5 yıl süreyle siyaset yasağı talep edildi. HDP’nin milli meselelerde ülkesinin yanında olmadığı, çeşitli örgütlerle bağı bulunduğu da öne sürülmüştü. İddianamede HDP’nin, "devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiğini" öne sürdü. HDP’nin devletin yanında olmadığı iddia edilirken, “Aslında HDP ile PKK/KCK arasında bir fark yoktur. HDP silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın siyasi görünümlü bir uzantısıdır” ifadeleri yer almıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Askere Gitmemek İçin 40 Takla! Estetik, O, Bu, Şu Derken! Gelinlik Giydi!
Mersin Büyükşehir Belediyesi açıkladı: Halk Kart’ın Nisan ayı tutarlarını hesaplara yatırdı
Toz Bulutları Güneydoğu Anadolu'yu Sardı!
Oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddia ediliyordu! Ender Saraç hakkında şok karar!
Bakan Işıkhan açıkladı: Deprem bölgesinde mücbir sebep hali uzatıldı