HDP ikinci turda ne yapacak?

HDP MYK’da ikinci tura Selahattin Demirtaş’ın kalmaması durumunda hangi adaya destek verileceği de masaya yatırıldı. Daha önce, “seçmene sandığa gidin diyemeyiz'' şeklinde açıklamalar yapan parti yönetimi, CHP’nin de adayını...

HDP MYK’da ikinci tura Selahattin Demirtaş’ın kalmaması durumunda hangi adaya destek verileceği de masaya yatırıldı. Daha önce, “seçmene sandığa gidin diyemeyiz'' şeklinde açıklamalar yapan parti yönetimi, CHP’nin de adayını beklemeye karar verdiği öne sürüldü.

Milliyet gazetesinden Namık Durukan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna yönelik planlama yapmama kararı alan HDP, destek için adayların, “Kürt Sorunu'' ve “Demokratikleşme'' gibi söylemlerini dikkate alacak.

''MUHALEFETİN BAŞARI HİKAYESİ OLSUN DEMİŞTİK’
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ise yaptığı açıklamada, muhalefet ittifakından HDP’nin dışlanmasını, “Rot balans ayarı bozuk ve sağa çeken bir ittifak'' olarak nitelendirdi. Bilgen, “Parti çıkarlarımızdan daha çok, Türkiye muhalefetinin başarı hikayesi olsun, Türkiye’de farklı eğilimleri bir arada gösterecek bir irade gelişsin diye ittifak ısrarında bulunmuştuk. Dışlamanın bize verdiği bir zarar yok'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel: "Bu sefer bu işi yarım bırakmayacağız, Atatürk’ün vasiyeti yerine getirilecek"
Özel: "Buraya partimizi iktidar yapmış olarak geleceğiz"
Jake Sullivan: Suudi Arabistan ve İsrail Ziyaretleri
"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı