HDP İzmir İl Eş Başkanları tutuklandı

İzmir’de 9 Mart günü eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ile Dilek Aykan’ın da bulunduğu 10 kişi tutuklandı.İstanbul Sancaktepe’de...

İzmir’de 9 Mart günü eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ile Dilek Aykan’ın da bulunduğu 10 kişi tutuklandı.

İstanbul Sancaktepe’de 3 Aralık 2015 tarihinde polisin düzenlediği operasyonda öldürülen Dilan Kortak’ın İzmir’deki cenaze töreninde, “örgüt propagandası yaptıkları'' gerekçesiyle düzenlenen operasyonda aralarında İzmir İl Eş Başkanlarının da bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 24 kişiden, aralarında İzmir İl Eş Başkanları Cavit Uğur ile Dilek Aykan’ın da bulunduğu 10 kişi tutuklandı, 14 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklananların isimleri şöyle: Cavit Uğur (HDP İl Eş Başkanı), Dilek Aykan (HDP PM Üyesi), Elmas Çınar (HDP il yöneticisi), Hacay Yılmaz (HDP il yöneticisi), Hasse Bingöl Tekin (YAK-DER üyesi), Hülküye Yılmaz, Seyit Cem Çakmak (SGDF), Casım Saday, Dilan Yetişmiş, Makbule Gül.

Tutuklanan 10 kişi, Şakran ve Kırıklar cezaevlerine gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Güneş'te bir patlama daha oldu! NASA uyardı: Bazı cihazlar çalışmayabilir
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam!
Son 7 senenin en büyük Güneş patlaması gerçekleşmiş bulundu!
Ankaralılara büyük bir müjde! Artık doya doya gezebilirsiniz: Ulus projesi bitti!
Bahar-Nihal Candan kardeşler hakkında 44 yıla varan hapis sürprizi! İddianame hazır!