HDP Milletvekillerinden Meclis'te çoklu baro protestosu: Ne müvekkile, Ne hakime, nede iktidara tabiyiz

HDP' Milletvekilleri TBMM'de 'çoklu baro' eylemine imza attılar. Meclis'te 'barolar' düzenlemesini protesto eden HDP Milletvekilleri hep birlikte  ayağa kalkarak düzenlemeyi protesto ettiler.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri TBMM'de AKP'nin yasallaştırmaya çalıştığı  'çoklu baro' projesini protesto ettiler.  

HDP' Milletvekilleri TBMM'de 'çoklu baro' eylemine imza attılar. Meclis'te 'barolar' düzenlemesini protesto eden HDP Milletvekilleri hep birlikte  ayağa kalkarak düzenlemeyi kabul etmeyeceklerini haykırdılar.

"Ne müvekkile, ne hakime, hele ne iktidara tabiyiz"

Meclis'te 'barolar' düzenlemesini protesto eden HDP Milletvekilleri hep birlikte " Görevimizi yaparken kimseye, ne müvekkile, ne hakime, hele ne iktidara tabiyiz. Bizim aşağımızda kişilerin varlığı iddiasında değiliz. Fakat hiçbir hiyerarşik üst de tanımıyoruz. En kıdemsizin en kıdemliden veya isim yapmış olandan farkı yoktur. Avukatlar tarih boyu köle kullanmadılar ama hiçbir zaman efendileri de olmadı!" açıklamasını okudular. 

AKP'nin çoklu baro adı altında baroları parçalamayı planladığı teklifi Meclis Adalet Komisyonu'nda  kabul edildi. Teklife göre, aynı ilde birden fazla baronun bulunması halinde aynı büroda birlikte çalışma ve avukatlık ortaklığı kurma için aynı baroya kayıtlı olma şartı aranmayacak. Avukat Hakan Yazıcı, Yetkinreport.com'da baro teklifini değerlendirdi.

"İstanbul, Ankara ve İzmir barolarında bugüne kadar yapılan seçimleri şu andaki iktidar partisinin desteklediği adaylar kazanamadı. Bu adayların, seçilen adaylarla aralarındaki oy farkı dikkate alındığında bundan sonra kazanmaları da kolay gözükmüyor. Bu durum iktidarı rahatsız ediyor" diyen Avukat Yazıcı, "Gözden kaçan detaylar" başlığıyla kimi noktalara dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Meclis Başkanı Kurtulmuş bugün DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret edecek
El sıkışıp eleştireceğiz
Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor
Özgür Özel, 1 Mayıs'ta Taksim'e neden yürümediğini açıkladı
AK Parti, 'troller' için harekete geçti