HDP, seçim yasasına tepki gösterdi

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Milletvekili Seçimi ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine tepki gösterdi. Beştaş, “Barajın Milliyetçi Hareket Partisi için indirildiğini sağır sultan bile duydu” ifadelerini kullandı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, her gün yeni bir ırkçılık beyanı ile Türkiye’nin gündemini meşgul etmeye devam ettiğini söyledi. Özcan’ın, mültecilere karşı, Kürtlere karşı ırkçı yaklaşımını herkesin duyduğunu, dün de HDP’yi etiketleyerek bir paylaşımda bulunduğunu hatırlatan Beştaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kendisini muhatap almıyorum lakin Genel Merkezlerine seslenmek istiyorum: Genel başkan düzeyinde Selahattin Demirtaş’ın derhal serbest bırakılması çağrıları yapılırken, AİHM’in kararı ortadayken CHP Genel Merkezi Bolu Belediye Başkanı ile ilgili ne düşünüyor acaba? Sadece Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını sosyal medyada paylaştığı için bir emekçi kadının işten atılmasını nasıl karşıladılar?”

YENİ SEÇİM YASASI

Meral Danış Beştaş, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerinin ortak imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan Milletvekili Seçimi ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini de eleştirdi.

Teklifin, ittifaklara karşı bir hamle olduğunu ileri süren Beştaş,

“Barajın Milliyetçi Hareket Partisi için indirildiğini sağır sultan bile duydu. Kendi iktidarlarını garanti altına alabilmek için epeyce düşünmüşler. Bu teklif ile ittifaklar bitiyor. İttifaktaki her parti, kendi aldığı oy milletvekili seçimine yetiyorsa milletvekili çıkarabilecek. Milletvekili seçimlerinde ittifak, resmen bu teklifle sonlandırılıyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor