HDP'de kavga başlıyor: Hasip Kaplan 'Türkler haddini bilecek' dedi!

HDP'li Hasip Kaplan, sosyal medya hesabı üzerinden HDP'deki başkanlık seçimine ilişkin bir değerlendirme paylaştı.Geçen hafta HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın partisinin 11 Şubat'ta yapılacak 3. olağan kongresi...

HDP'li Hasip Kaplan, sosyal medya hesabı üzerinden HDP'deki başkanlık seçimine ilişkin bir değerlendirme paylaştı.

Geçen hafta HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın partisinin 11 Şubat'ta yapılacak 3. olağan kongresi öncesinde eş genel başkanlık için aday olmayacağı belli olmuştu.

Kurultay öncesi bir mesaj paylaşan Kaplan; "HDP kurultayında Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek..!" ifadelerini kullandı.

Kaplan'ın o mesajı şöyle:

Kaplan'ın mesajına gelen bir tepkide, Sırrı Süreyya Önder mesaja yanıt vermeye davet edilince Kaplan "Sırrı gitsin film çeksin" ifadelerini kullandı.

HDP'DEN KAPLAN'A KINAMA
HDP'liler önce Hasip Kaplan'ın hesabının hacklendiğini belirtse de HDP Genel Merkez Twitter hesabından Hasip Kaplan'a tepki gösterildi. HDP'den, "Hasip Kaplan Twitter hesabından yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Kınıyor ve ayıplıyoruz" ifadeleri paylaşıldı.

DİSİPLİNE SEVK EDİLİYOR
?Öte yandan Odatv’nin edindiği bilgilere göre HDP Genel Merkezi, Hasip Kaplan’ı ihraç talebiyle disipline sevk etmeye hazırlanıyor.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'DEN CEVAP
Kaplan’ın sözlerinin muhatabı olan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Özden ODA TV’ye yaptığı açıklamada eş genel başkanlığa talip olmadığını belirterek “İlkel milliyetçilik yanı ırkçılık hastalıklı bir duygudur'' diye konuştu.

Önder şöyle dedi: 

“Rojava’da, Suruç’da, Şengal’de, Ankara Garı’nda Barış ve Özgürlük uğruna gözünü kırpmadan hayatını veren Türkler dahil bütün dünya halklarının çocukları için Hasip zihniyeti, ancak tükürülecek değersizliktedir. İçinde zerre utanma duygusu olan birisi onların aziz hatırasından biraz olsa utanır, utanmalıdır.'' 

'SİYASETTEN DE HDP'DEN DE İSTİFA EDİYORUM'
Kaplan'ın İhraç talebiyle disipline sevk etmeye hazırlanıldığı beklenmesi sonrasında Twitter hesabından paylaştığı bir mesajla, "Siyasetten de, partiden istifa ediyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Dursun Özbek’ten Ali Koç’a büyük çağrı! Delikanlıysan gel!
Serdar Ortaç: "Kızlarda ayrılık acısı bir ay sürer"!
Derbi kavgası neredeyse tüm Türkiye'ye yayıldı: Yaralılar var!
Kayseri, ünlü peyniri artık yerli olarak üreterek İtalya'ya rakip olacak!
20 Mayıs 2024 Resmi Gazete kararları