HDP’den Tunceli açıklaması: Şimdi ortak çalışma zamanı!

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, seçim sürecinde doğru bir pratik öncülük yapamadıkları ve çalışmalarda yetersiz kaldıkları için özür diledi.

HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Tunceli Milletvekili Alican Önlü yaptığı yazılı açıklamada seçim sürecinde doğru bir pratik öncülük yapamadıkları ve çalışmalarda yetersiz kaldıkları için özür diledi.

Tunceli'de TKP listesinden seçime giren SMF’li Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçimi kazanmasının ardından HDP Sözcüsü Saruhan Oluç “Devlet özel güç kaydırdı. Manipülasyon yapıldı. Tüm güçler karşımızda birleşti ve kaybetmemiz için çalıştı”demiş ve bu sözleri tepki almıştı.

HDP Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Tunceli Milletvekili Alican Önlü ise gerilimi düşüren bir yazılı açıklama yaptı.

“Pratik öncülük yapamadığımız ve yetersiz kaldığımız için özür diliyoruz”

Dersim’de il genel meclisi ve belediye meclis üyeliklerinde Devrimci Güç Birliği’nin birinci olduğunu, kayyum atanan Akpazarı’nda ise belediyenin kazanıldığını belirten Önlü şöyle dedi:

 

"Ancak Dersim genelinde ilişkin ise özellikle Dersim’de kazanabilmek için dışımızdaki gelişmelerden kaynaklı, örgütlülüğümüze yönelik son yıllardaki yoğun saldırılar ve doğru seçim stratejimize doğru bir pratik öncülük yapamadığımız, çalışmalarda yetersiz kalmamızdan dolayı halkımızdan özür diliyoruz."

“Ortak çalışma zemini yaratmak demokrasi güçlerinin olmazsa olmazıdır”

Ne olursa olsun halkın tercihini yaptığını ve halkın bu tercihine saygı duyduklarını ifade eden Önlü şöyle devam etti:

"Bu çerçevede Dersim’de ortak çalışmanın zemini yaratmak, kayyum tahribatını ortadan kaldırmak demokrasi güçlerin olmazsa olmazı olmak zorundadır. Dersim halkının diline, kültürüne, doğasına sahip çıkarak kazandığımız belediyeleri halk ile birlikte yönetmeliyiz.

Başta Dersim Devrimci Güç Birliği’nin kayyum gaspına son vererek kazandığı Akpazarı (Peri) Beldesi’nde kayyum yarattığı tahribata son vermek, Dersim merkezde ve ilçelerde meclis üyelerimiz, kayyumun yarattığı tahribatların ortadan kaldırılmasının takipçi olacaktır."

Açıklama eksikliklerin ve yetersizliklerin görülüp değerlendirileceği ve Dersim’in kültürüne, doğasına ve insanına sahip çıkılacağı belirtilerek bitirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.