HDP’den ‘yeni anayasa’ açıklaması: AKP’nin bu konudaki sicili bozuktur

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeni Anayasa çıkışını değerlendiren HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, "AKP'nin bu konudaki sicili bozuktur" ifadesini kullandı.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeni Anayasa'ya ilişkin sözlerini değerlendiren Oluç, darbe anayasasının değiştirilmesi gerektiğini yıllardır söylediklerini hatırlatarak, "Bir sivil ve demokratik Anayasa, Türkiye'de yaşayan herkesin ihtiyacıdır ama maalesef AKP'nin bu konudaki sicili bozuktur" dedi.

"İktidar bu tartışmayı bir oyalama, nefes alma, iktidarını sürdürme anlayışı içinde dile getiriyorsa bu doğru değildir" diyen Oluç, AKP'nin mevcut anayasayı bile uygulamadığını söyledi. 

ABC Gazetesi artık Telegram'da... Son dakika gelişmelerini Telegram kanalımızdan takip için tıklayın!

BOĞAZİÇİ: ÜNİVERSİTEYİ İŞLEMEZ HALE GETİREN KAYYIM REKTÖRDÜR

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlere dönük polis müdahalesini eleştiren Oluç, "Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri 'rektörü üniversitenin paydaşları seçsin' dedikleri için inanılmaz bir polis saldırısıyla, polis öfkesi ve nefretiyle karşı karşıya" dedi.

"Boğaziçi Üniversitesi'ni işlemez hale getiren o koltukta oturma ısrarına sahip olan intihalci rektördür" diyen Oluç, Melih Bulu ve AKP'ye seslenerek, "Ya kayyım rektörü görevden alın ya da bu rektör çalışamayacağını görüp istifa etmelidir" ifadelerini kullandı.

Oluç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Boğaziçi açıklamalarını da hatırlatarak, "Kayyım bu iktidarın can suyu olduğu için İçişleri Bakanı rahatlıkla 'Rektör seçimleri demokratik mi olmalıdır" diye soruyor. Fıkra olsa gülünmez, yol olsa geçilmez, ayna olsa bakılmaz" diye konuştu.

" 'GÖRÜNMEYENLER' ÇETESİ İSTİHBARATIN DENETİMİ ALTINDA MIDIR?"

Son dönemde artan kaçırma vakalarına da değinen Oluç, İçişleri Bakanlığı'na seslenerek, "Görünmeyenler denilen çeteler istihbaratın denetimi altında mıdır? 90'ların faili meçhullerini hatırlatıyorsunuz bizlere" dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor