HDP'li Baluken: Oy hakkı, söz hakkı gasp edilmiş bir parti olarak 'Hayır'

87 gün tutuklu kaldıktan sonra 30 Ocak'ta tahliye olan eski HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Baluken, "Bugün Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sayın...

87 gün tutuklu kaldıktan sonra 30 Ocak'ta tahliye olan eski HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Baluken, "Bugün Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sayın Selahattin Demirtaş’ın Kandıra’da rehin alınan Figen Yüksekdağ’ın bu konuşmayı yapması gerekiyordu" dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın 4 Kasım 2016’da gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından partinin grup toplantılarında Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen konuşma yapıyordu. Ancak Ayhan Bilgen’in de 31 Ocak’ta tutuklanmasının ardından 4 ay içerisinde partinin grup toplantılarındaki konuşmacı da üçüncü kez değişti.

"Gerçekten son derece zorlu ve sıkıntılı bir sürecin içerisinde bulunuyoruz. Zorlu ve onurlu bir ayrılık dönemi yaşadık" diye söze başlayan Baluken, "Buraya gelirken en büyük temennimiz burada olması gerekenlerin bu kürsüde konuşması gerekenlerin olduğu bir grup toplantısının bir parçası olmak isterdim. Bugün Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sayın Selahattin Demirtaş’ın Kandıra’da rehin alınan Figen Yüksekdağ’ın bu konuşmayı yapması gerekiyordu. Onların rehin alınmasından sonra görevlendirilen parti sözcümüz Ayhan Bilgen’in yapması gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

'3 AYLIK BİR REHİN ALMA SÜRECİ YAŞADIM'

"6 milyon oy almış bir partinin milletvekilleri ve eş genel başkanlarının rehin olduğu bir dönemi yaşıyoruz" diyen Baluken, "Meclis çatısı altında olması gerekenler cezaevi çatısı altında bulunuyor. Onlar bu meclis çatısı altında yasama görevini yapmaları üzere görevlendirilmiş olan siyasi çalışmalarının başında olması gereken arkadaşlarımızdır. Ancak onlar eğer bugün cezaevinde tecrit koşullarında bulunuyorlarsa, ben henüz birkaç gün önce aynı koşullarda 3 aylık bir rehin alma süreci yaşamışsam bu durum akli selim bir şekilde tartışılmalıdır" dedi.

EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE 'HAYIR'

Referandumla ilgili konuşan İdris Baluken, "Hakkımızda vereceğimiz oylarla ilgili birtakım tartışmalar yapılıyor. Bu konuda açık ve net konuşalım. Oy hakkı, söz hakkı gasp edilmiş bir parti olarak bu pakete en güçlü şekilde 'hayır' demek bizim hakkımızdır" ifadelerini kullandı.

Bu referandumla sokağa çıkma yasaklarının, ablukaların da oylanacağını söyleyen Baluken, "Biz ortak vatan ekseninde, demokratik cumhuriyet ekseninde bizden farklı düşünen insanlarla birlikte yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Kemalizm’le hesaplaşmak yerine son kulvarda uzlaşmayı mı tercih etti?
Arapça bilmediğini biliyorduk, tarih de bilmiyormuş
Erdoğan’ın CHP’nin 'içini karıştırmak' gibi bir planı olabilir mi?"
Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu
Şanlıurfa'da DEM Parti bürosuna silahlı saldırı