'HDP'li belediyelere kayyum atanacak'

Belediyelerin iş makinalarının valiliklerin emrine verileceği, belediyelere kayyum atanacağı gibi konuların basına yansıması üzerine, AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki geçtiğimiz Ocak...

Belediyelerin iş makinalarının valiliklerin emrine verileceği, belediyelere kayyum atanacağı gibi konuların basına yansıması üzerine, AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki geçtiğimiz Ocak ayında yaptığı açıklamada, böyle bir durumun söz konusu olmadığını söylemiş ve "Belediyeleri mali ve idari açıdan güçlendirirken, birkaç kötü niyetli için belediyeleri, dolaysıyla halk cezalandıramaz. 3- 5 kötü niyetli için belediyelere kayyum atanmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Ancak, AKP'nin Sabah gazetesi bugün, HDP'li belediyelerde başkanın yerine kayyum atanacağını yazdı.

İçişleri Bakanlığı'nın, PKK'yı destekleyen, şirketleri üzerinden finansman sağlayan HDP'li belediyelere yönelik soruşturması sürdüğü belirtiliyor.

Sabah'ta yer alan habere göre, son dönemde çok sayıda belediye başkanı, meclis üyesi görevden alınırken hizmet alamayan vatandaşlardan Ankara'ya şikâyet yağıyor. Bunun önüne geçebilmek için iki önemli düzenleme yapılacak.

Büyükşehir Belediye Yasası'nda değişiklik yapılarak vatandaşa hizmet götürmeyen belediyelerin ödeneği kesilecek, PKK'yı finanse eden belediye başkanları hakkında yargı süreci işlerken, merkezden kayyum gönderilecek.

'CEZALAR AĞIRLAŞTIRILACAK'

Öte yandan haberde, iş makinelerini PKK'ya kullandıran hem de acil yardım araçlarının kullanımını engelleyen belediyelere yönelik cezalar ağırlaştırılacağı da söyleniyor.

Belediye yöneticileri hakkında özel bir mevzuat hazırlanması da seçenekler arasında bulunuyor. Yapılan çalışma önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak.

Haberde, İstihbarat ve Emniyet raporlarına göre HDP'li belediyeleri "KCK komiserleri" yönetttiği ve Belediyelerin kaynak sağladığı köy ve mahalle komiteleri, halk meclisleri örgüt (PKK) adına çalışyığı belirtiliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor