HDP'li belediyelere operasyon! Seçilmiş eşbaşkanlar gözaltında

Yerine kayyım atanarak görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin seçilmiş eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, gözaltına alındı.Diyarbakır Büyükş

Diyarbakır'da yerine kayyum atanarak görevden alınan Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı ile Kayapınar, Bismil ve Kocaköy Belediye Eş Başkanları gözaltına alındı.

HDP’li siyasetçi ve belediye başkanlarına yönelik yeni bir gözaltı dalgası başlatıldı. Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı ile Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Keziban Yılmaz sabah saat 06.00’da evlerinden gözaltına alındı.

Bismil Belediye Eş başkanları Gülcan Özer ve Orhan Ayaz ile Kocaköy Belediye Eş Başkanı Rojda Nazlıer'in de gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyonun Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca “terör örgütü üyeliği” ve “terör örgütü propagandası” iddialarıyla yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi. Mızraklı'nın jandarmada, Yılmaz ve Ayaz'ın emniyetteki işlemleri sürüyor.

Öte yandan Kayapınar ve Bismil belediye binalarının da polis ablukasına alındığı belirtildi. Kayapınar Belediyesi'nde personeller ile belediye yöneticilerinin 'kayyum atanacağı' gerekçesiyle binaya alınmadığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak