HDP’li eski vekil için tahliye kararı verildi ancak cezaevinden çıkamıyor

4 Kasım 2016 tarihinden beri tutuklu bulunan HDP eski Milletvekili Selma Irmak, yeni yargı paketinin çıkması ile yapılan tahliye başvurusunda, bir dosyadan tahliye edilirken, diğer dosyasının Yargıtay’da olması nedeniyle cezaevinden...

4 Kasım 2016 tarihinden beri tutuklu bulunan HDP eski Milletvekili Selma Irmak, yeni yargı paketinin çıkması ile yapılan tahliye başvurusunda, bir dosyadan tahliye edilirken, diğer dosyasının Yargıtay’da olması nedeniyle cezaevinden çıkmasının Yargıtay kararına bağlı olduğu belirtildi.

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Ferit Aslan'ın haberine göre, HDP’den Şırnak milletvekili iken 4 Kasım 2016 tarihinde düzenlenen operason ile gözatına alınanarak, tutuklanan Selma Irmak’a, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesince yargılandığı davada, “Örgüt propagandası yapmak” ve “Örgüt üyesi olmak” suçlarından toplam 10 yıl hapis cezası verilmişti. Irmak’a, “Örgüt propagasındasından” verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezası, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi tarafından onanırken, “Örgüt üyesi olmak” suçundan aldığı 7 yıl 6 aylık hapis cezası içinde Yargıtay’a başvuru yapıldı.

Yargı paketinin yasallaşması ile birlikte Selma Irmak’ın avukatları Diyarbakır 5.Ağır Ceza Mahkemesine, 4 Kasım 2016 tarihinden beri Kocaeli Kandıra Cezaevinde tutuklu bulunan müvekilleri için tahliye başvurusunda bulundu. Mahkeme, Irmak’a, “Örgüt propagandasından” verilen ve istinaf mahkemesince onanan 2 yıl 6 aylık hapis cezası için tahliye kararı verdi

Mahkeme, 7 yıl 6 aylık hapis cezası aldığı dosyanın Yargıtay’da olduğunu, o dosya açısından ise kararın Yarıtay tarafından verileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
"Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan"
İbrahim Efe'nin düşüşü olay olmuştu: İstifa etti!