HDP'li Garo Paylan: İstenen ek bütçede vatandaşa daha fazla vergi var

"Zam, emekçinin cebine yansımadan eridi"

Meclis' sunulan ek bütçeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP milletvekili Garo Paylan, "İstenen ek bütçede vatandaşa daha fazla vergi var. Biz bu bütçeye en etkin muhalefeti yapacağız" dedi.

HDP'li Paylan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, hükümetin 2022 yılı için sunduğu bütçenin 6 ayda çöktüğünü söyledi. Paylan, "Türkiye'nin bütçesini 6 ayda çökerten Sayın Erdoğan'ın işine derhal son vermeliyiz. Bunu da demokratik seçimlerle gerçekleştireceğiz. Ek bütçe ana bütçenin üçte ikisi kadar. Yanılma payı yüzde 5 değil, yüzde 10 değil, yüzde 65 oranında. Bütçenin çökmesinin sebebi Sayın Erdoğan'ın öngörüsüzlüğüdür" diye konuştu.

Yoksul urttaştan toplanan verginin faize aktarıldığını ifade eden Paylan, AKP ve Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerinin bir 'bedel ödemesi' gerektiğini, bunun da cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin maaş zamlarının geri alınmasıyla gerçekleşebileceğini söyledi.

"Zam, emekçinin cebine yansımadan eridi"

Yaşanan kayıpların karşılanması için kamu çalışanlarına yüzde 100 zam yapılması gerektiğini dile getiren Paylan, yapılması öngörülen zamların, daha işçinin, emekçinin cebine yansımadan elektriğe, doğalgaza gelen zamlarla eridiğini kaydetti.

Paylan, "İstenen ek bütçede vatandaşa daha fazla vergi var. Bu vergileri KDV ve ÖTV'ye yapılacak zam ile toplayacaklar. Vergilerimiz, dolar ve avro ile garanti ödeme sözleşmesi yapılan köprü, otoyol ve hastanelere gidiyor. Çiftçiye 13 milyar lira, faize 90 milyar lira ayrılıyor bu bütçede. Biz bu bütçeye en etkin muhalefeti yapacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Fatih Erbakan: Yeniden Refah Belediyeleri Adalet ve Ahlakla Yönetecek!
AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"